Cartele SIM, înlocuite cu cipuri

Articol publicat in sectiunea Economie pe data 26 februarie 2016

Cartelele telefonice clasice SIM vor fi înlocuite treptat cu cipuri integrate în telefoane mobile și tablete electronice care le vor permite utilizatorilor să schimbe operatorul de telefonie prin simpla atingere a ecranului dispozitivului, afirmă specialiști citați de publicația italiană La Stampa.

În momentul de față, în lume sunt circa șapte miliarde de cartele SIM, potrivit unui raport al companiei Ericsson prezentat la Congresul Mondial al Telefoniei Mobile, din orașul spaniol Barcelona, scrie Mediafax.

La târgul de telecomunicații mobile de la Barcelona, cel mai mare eveniment de profil din lume, sunt programate a fi prezentate o serie de noi tipuri de telefoane android, tablete electronice și ceasuri inteligente.

Însă, potrivit ziarului La Stampa, cea mai mare noutate ar putea fi lansarea unei tehnologii care va permite eliminarea cartelelor SIM.

Asociația operatorilor sistemului global de telefonie mobilă (GSMA), organizatorul congresului de la Barcelona, a anunțat configurarea eSIM – un cip integrat în telefoane, tablete și ceasuri inteligente care va permite schimbarea companiei telefonice și a planului tarifar prin simpla atingere a ecranului. Primul dispozitiv care va utiliza eSIM va fi ceasul inteligent Gear S2, produs de compania Samsung.

Începând din luna iunie vor fi prezentate sisteme eSIM pentru smartphone-uri, ceea ce probabil va genera o revoluție în conexiunea telefoniei mobile.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!