Casa lui Ion Lazăr pe Channel 5

Articol publicat in sectiunea Diaspora pe data 12 decembrie 2014

Casa construită de cetățeanul român de etnie romă Ion Lazăr în satul Argetoaia din județul Dolj a ajuns în paginile Daily Mail și ale altor tabloide britanice, după ce bărbatul a susținut într-o emisiune televizată că ridicarea clădirii a fost finanțată cu bani primiți de la statul britanic.

„Sunt foarte fericit pentru că în Anglia am făcut acești bani. Ce poți spune – mulțumesc Anglia, m-a ajutat. Am tot ce îmi trebuie acum. Cred că în doi sau trei ani voi face 60.000 de lire sterline, poate și mai mult. Toți banii care vin din beneficii sociale și din munca mea merg în România, pentru că am familie”, au scris cei de la Daily Mail în 8 decembrie, citându-l pe Ion Lazăr.

Românul a dezvăluit că are 36 de ani și trăiește la Londra colectând fier vechi. Câștigurile realizate astfel sunt mici, motiv pentru care el a solicitat și obținut beneficii sociale în valoare de 1.700 de lire sterline pe lună. Declarațiile sale au fost filmate și difuzate în cadrul unui documentar, pe postul TV Channel 5. El a mai susținut că s-a stabilit în Regatul Unit în ianuarie 2014, imediat după ridicarea restricțiilor pe piața muncii din această țară, pentru români și bulgari. Ion Lazăr a declarat că a economisit 14.000 de lire sterline în ultimele 10 luni, pentru a-și face o casă cu trei dormitoare și baie. În plus, el și-a dorit să își cumpere un televizor pentru soția sa Maria și cei trei copii ai lor.

Autor articol: Marcel Istrate

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!