Căsătoriile dintre copiii romi şochează nordul Angliei

Articol publicat in sectiunea Diaspora pe data 23 martie 2015

Jurnaliştii britanici de la Daily Express scriu că mai mulţi consilieri din Rotherham au adus la cunoştinţă faptul că în comunitatea romă din localitate există mai multe mirese „ilegale”.

Potrivit acestora, un consilier laburist a admis că aceasta este o problemă în Rotherham şi a declarat că trebuie să se lucreze cu poliţia pentru rezolvarea acestor cazuri.

În Marea Britanie sunt peste 200.000 de imigranţi de origine romă, iar căsătoria fetelor sub 16 ani este comună în aceste comunităţi, notează jurnaliştii de la Daily Express. Familiile, se arată în articol, urmează codul propriu al etniei, numit Pachiv, care încurajează fetele să se căsătorească atunci când ajung la pubertate. Potrivit acestui cod, se mai arată în Daily Express, capul familiei este ascultat întotdeauna, iar în unele cazuri pot fi implicate mari sume de bani.

Există, de asemenea, două rapoarte cu privire la abuzuri sexuale asupra copiilor din Rotherham, în care se arată că mai mult de 1.400 de fete au fost traficate şi abuzate de bande pe o perioadă de 16 ani.

Poliţia şi Consiliul Rotherham sunt acuzate că au acoperit aceste abuzuri, mai scrie Daily Express. Din acest motiv, mai mulţi consilieri au fost destituiţi, iar consiliul a fost înlocuit cu un comitet format din comisari guvernamentali.

Autor articol: Oana Padureanu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!