Casele de marcat, conectate la ANAF

Articol publicat in sectiunea Economie pe data 22 iulie 2016

Ministrul Finanțelor Publice, Anca Dragu, a declarat că înlocuirea caselor de marcat folosite în prezent cu cele de generație nouă cu memorie electronică, care se va face până la data de 1 noiembrie 2017, vizează reducerea evaziunii fiscale.

„Înlocuirea caselor de marcat cu suport hârtie cu case de marcat de generație nouă cu memorie electronică este, practic, un proces de modernizare care se desfășoară concomitent cu procesul de modernizare al ANAF”, a afirmat ministrul finanțelor publice, Anca Dragu, solicitată să comenteze înlocuirea caselor de marcat, potrivit Mediafax.

Anca Dragu a afirmat că perioada de înlocuire a caselor de marcat folosite în prezent cu cele de generație nouă este de peste un an.

„Până la 1 noiembrie 2017 trebuie să se realizeze această înlocuire. Nu am vrut să punem presiune pe contribuabili, pe companii. Nu am vrut să îi forțăm la cheltuieli suplimentare”, a afirmat ministrul finanțelor.

Anca Dragu a precizat că scopul măsurii este acela de a reduce evaziunea fiscală „pentru că aceste noi case de marcat vor fi conectate la ANAF”, adăugând că astfel „se reduce birocrația și crește transparența tuturor operațiunilor”.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!