Cât a costat Pantilimon

Articol publicat in sectiunea Stranieri pe data 5 februarie 2016

615 pantilimonCostel Pantilimon a fost protagonistul unui transfer interesant în Premier League în această iarnă. Românul a pelcat de la Sunderland, unde nu mai intra în planurile lui Sam Allardyce, şi a ajuns la Watford, suma de transfer anunţată în momentul mutării fiind de doar 500.000 de lire sterline. Surpriză, însă, echipa antrenată de Quique Sanchez Flores a fost nevoită să scoată din buzunar de 12 ori mai mult!

Dacă iniţial s-a crezut că transferul lui Pantilimon a costat-o pe Watford doar 500.000 de lire, The Telegraph scrie că suma reală plătită de formaţia de pe Vicarage Road ar ajunge la nu mai puţin de 6 milioane de lire, adică 7,9 milioane de euro. Chiar şi ala, Pantilimon rămâne al doilea cel mai ieftin fotbalist adus de Watford.

Celelalte transferuri ale lui Watford: Abdoulaye Doucoure (Rennes, 10,5 milioane de euro), Adalberto Penaranda (Udinese, 10,5), Nordin Amrabat (Malaga, 8), Mario Suarez (Malaga, 5,2).

Astfel, suma plătită de Watford în schimbul său devine cea mai mare achitată de un club pentru Pantilimon. În 2006, când îl cumpăra de la Aerostar Bacău, Poli Timişoara plătea doar 200.000 de euro, urmând ca la şase ani distanţă, în momentul transferului la Manchester City, clubul patronat la acea vreme de Marian Iancu să încaseze nu mai puţin de 3,3 milioane de euro în schimbul celui poreclit „Guliver”.

Adus ca variantă de rezervă pentru veteranul brazilian Heurelho Gomes, titular de drept în poarta lui Watford, Pantilimon a apucat să debuteze deja în tricoul surprizei din Premier League, jucând toate cele 90 de minute în partida de Cupa Angliei, câştigată de Watford, 1-0 în deplasare, cu Nottingham Forest.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!