Cât cheltuim pe concediu

Articol publicat in sectiunea Economie pe data 3 iulie 2014

Bugetul mediu alocat de români pentru vacanţele la mare în ţară se situează între 370 şi 470 de euro de familie, în timp ce pentru destinaţiile din străinătate se cheltuiesc, în medie, 850-1.150 de euro, potrivit unui comunicat al agenţiei de turism Paralela 45.

„Peste trei milioane de copii au intrat în vacanţa mare, iar părinţii îşi fac deja calcule privind locurile cele mai potrivite unde cei mici îşi vor petrece timpul liber. Destinaţiile preferate de familii sunt cele din apropierea litoralului, fie că vorbim de turismul intern sau extern”, se arată în comunicat, citat de Mediafax.

Tendinţele din anii trecuţi arată, potrivit agenţiei, că majoritatea familiilor cu copii de până în 5 ani preferă să meargă pe litoralul românesc, iar restul aleg destinaţii externe ca Bulgaria, Turcia, Grecia sau Spania. Staţiunea Mamaia se află în topul preferinţelor românilor pentru turismul intern de vară. Pe litoralul vecin, românii preferă staţiunea Albena.

Pe de altă parte, potrivit agenţiei Christian Tour,  jumătate dintre turiştii care cumpără o vacanţă aleg să călătorească cu autocarul, pentru că plătesc cu peste 20% mai puţin decât pe un sejur cu avionul, cei mai mulţi dintre ei fiind tineri cu vârsta între 18-27 de ani şi seniori de peste 55 de ani.

 „Peste 60.000 de turişti Christian Tour aleg să călătorească în fiecare an cu autocarul. Tinerii şi seniorii sunt cei care preferă acest mijloc de transport. Alegerea acestora este motivată atât de considerente financiare, vacanţele cu autocarul având un preţ mai redus, dar şi pentru că, o călătorie cu autocarul le oferă turiştilor posibilitatea de a descoperi mai multe locuri în drumul lor către destinaţie”, a declarat Marius Pandel, directorul executiv al Christian Tour.

Principalele cinci destinaţii preferate de români pentru vacanţele cu autocarul sunt: Thassos, Halkidiki, Riviera Olimpului, Kusadasi şi staţiunile de pe litoralul Bulgariei.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!