Cât de hotărât eşti că vrei un loc de muncă?

Articol publicat in sectiunea Diaspora, Muncă pe data 22 iunie 2016

uk-cautator-de-munca

Cine spune că nu ai de muncă pentru că nu te-ai străduit îndeajuns, are dreptate. Insistenţa dă, într-adevăr, rezultate, iar uneori trebuie să vii şi cu ceva în plus, ca să ieşi în evidenţă, să-l tragi pe angajator de mânecă, să-i blochezi drumul, să-i zâmbeşti până-l zăpăceşti.

Thomas Tilly, un tânăr absolvent de facultate din Ţara Galilor, a încercat să-şi găsească de muncă folosind metodele clasice de abordare a angajatorilor, după ce timp de doi ani a călătorit prin toată lumea. A luat-o metodic, a fost răbdător, a insistat, dar nimic, citim în metrou.co.uk.

Astfel că tânărul de 25 de ani s-a hotărât să-şi ia situaţia în mână, adică mai multe copii ale CV-ului său, şi să procedeze într-un mod inovator: s-a postat în mijlocul staţiei de tren Cardiff Central cu următorul mesaj la vedere tipărit pe o coală A4:

—————————————

„Absolvent de facultate, caut oportunităţi de muncă. Cereţi-mi, vă rog, un CV.”

—————————————

De fapt, un coleg de-al său încercase ceva similar şi strategia a dat rezultate.

Este o formă de cerşetorie, însă nimeni nu poate spune despre Thomas c-ar fi un trântor, că doar îşi caută de muncă! Dimpotrivă, trecătorii s-au arătat încântaţi de abordarea vitează a tânărului galez, Thomas primind de la aceştia încurajări, precum „bravo ţie!” sau „chiar meriţi un loc de muncă!”. Ei bine, locul de muncă l-a obţinut în a doua zi de „prezentare”.

Noul şef al lui Thomas, Mark Wray de la Smarta Constructions, care i-a acordat acestuia şansa de a lucra ca şi social media manager and online content writer, a spus că a dat de povestea lui pe twitter. Mark tocmai ce se pregătea să posteze pe internet oferta lui de muncă, când, întâmplător, pe fluxul său de comentarii twitter, a apărut poza lui Thomas cu mesajul său adorabil, precum şi mesajul celui care a realizat poza şi a postat-o pe twitter: „Tocmai ce l-am văzut pe tipul ăsta, salutând navetiştii la staţia de tren Cardiff Central.” Mark a fost cucerit imediat, astfel că l-a căutat pe Thomas pe internet pentru un interviu.

„A funcţionat”, a declarat Mark pentru metro.co.uk, „E un tip de milioane. Eu aveam nevoie de cineva care să fie ceva mai creativ, astfel că Tom este mai mult decât potrivit.”

—————————————

Aşadar, „a sta în drumul clientului, astfel încât clientul practic să se-mpiedice de tine” este, într-adevăr, secretul comerciantului, însă, după cum am văzut, are şi alte aplicaţii neaşteptate.

La fel, mai putem învăţa de-aici ca dacă vrei ceva, e bine să ceri şi s-o faci direct şi fără ascunzişuri. Contează, de asemenea, şi cum te prezinţi şi să nu ai alte 20 de persoane lângă tine care încearcă acelaşi lucru, cum se mai întâmplă în Londra în parcările de pe lângă un Wickes sau alt magazin de bricolaj.

—————————————

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!