Cât de „reduse” sunt vitrinele cu oferte în UK

Articol publicat in sectiunea Poveşti româneşti, Timp liber, UK la bani mărunţi pe data 4 august 2015

În aproape orice vitrină ne-am arunca privirea în această perioadă, reducerile sunt cele care sar în ochii tuturor. Sunt peste tot, dar mai ales pe cea mai aglomerată și cea mai faimoasă stradă din Londra: Oxford Street. La tot pasul, la fiecare privire, marile, dar și micile magazine afișează oferte care mai de care mai tentante. Cu reduceri începând de la 30% și chiar până la 80%, clienții sunt atrași ca un magnet. Însă, la capitolul marilor oferte, ceea ce mulți privesc prea puțini pricep, este de părere Cristina, o româncă de 25 de ani din Satu-Mare care lucrează de mai bine de un an de zile pentru un brand de jeans cunoscut în întreaga lume.

Tânăra povestește că, deși în mod normal, hainele pe care le promovează, dar le și vinde sunt destul de scumpe pentru buzunarul unui om cu un salariu normal, cumpărătorii sunt prezenți mereu. Cu atât mai mult în această perioadă când etichetele produselor arată prețuri înjumătățite. Însă, mulți plătesc doar numele, mai spune românca, nu și calitatea…

 

Un job primit pentru un zâmbet

În primăvara anului trecut, pe când se afla în căutarea unui loc de muncă, Cristina ne povestește că, după ce a epuizat toate site-urile și după ce a aplicat online la toate joburile disponibile pe care le-a găsit, a încercat și varianta din ușă în ușă. Așa că a pornit atunci pe Oxford Street cu CV-urile în mână și a intrat în toate magazinele unde s-ar fi văzut lucrând.

„Prima dată am fost în Westfield și mi-am lăsat câteva CV-uri și pe acolo, apoi am pornit pe Oxford Street, din magazin în magazin. Nu am intrat în toate, ci doar în cele în care mi-ar fi plăcut să lucrez, cum ar fi H&M, Gap, Zara, Fossil… Am lăsat în ziua aceea peste o sută de CV-uri. Trebuia să îmi găsesc un job neapărat, astfel că am încercat toate variantele posibile. Inclusiv cea din poartă în poartă, cum s-ar spune. Iar norocul se pare că a fost de partea mea. La sfârșitul unei zile atât de pline, am mai intrat într-un magazin cunoscut de blugi, mai mult trasă de prietena mea, pentru că văzuse ceva interesant acolo. Am zis că, dacă tot am ajuns și acolo, ar fi bine să îndrăznesc să las un CV la recepție. Am întrebat politicos dacă se poate acest lucru (sunt multe magazine care nu acceptă CV-uri și te îndrumă să aplici online), iar tânăra de acolo mi-a răspuns afirmativ, după care a început să mă întrebe instantaneu… unde am mai lucrat, ce experiență am în vânzări etc. Chiar nu știu cum am reușit, ce am spus și cum am spus, dar după cinci minute de conversație s-a prezentat, mi-a spus că este unul dintre managerii magazinului și pentru că i-a plăcut cum am vorbit, dar și că am zâmbit tot timpul, îmi oferă un job, ca Sales Assistant, începând chiar de a doua zi”, ne povestește Cristina despre cum a primit jobul mult dorit.

—————————————

„Dacă aș fi știut că va fi așa simplu, nu m-aș fi agitat atât de mult. Îmi amintesc că am căutat vreo două luni de zile un job. Am încercat peste tot, chiar și secretară pe la firme românești. Dar nu am acceptat… Mă plăteau cu 5-6 lire pe oră. Aici sunt angajată, îmi dau 7,5 lire pe oră, concediu plătit și lucrez între 35 și 40 de ore pe săptămână. Nu mă plâng… E bine, se poate mai rău!”

Cristina, 25 de ani, lucrează la un magazin de pe Oxford Street

—————————————

 

Hainele… noroc cu brandul

Deși lucrează de mai bine de un an de zile pentru o firmă de haine cunoscută peste tot în lume, Cristina ne mărturisește că nu și-ar cumpăra niciodată îmbrăcăminte de acolo.

„Noi primim uniformă o dată la trei-patru luni de zile. Adică tricouri, blugi, fuste, rochii, care fac parte din noua colecție. Haine pe care trebuie să le purtăm neapărat în timpul serviciului, cât suntem în magazin, pentru a le putea și promova cu această ocazie. Deci, nu a fost nevoie să îmi cumpăr un produs anume ca să îmi dau seama de calitate. Plus că, dacă îmi doresc ceva anume, am o reducere de 50% la orice lucru. Ei bine, după doar două săptămâni, după ce primisem noua uniformă de vară, m-am trezit într-o zi cu blugii rupți, din spate până în față. Au pocnit pur și simplu… din cauza materialului de proastă calitate. Nici tricourile sau fustele nu sunt de calitate. După prima spălare, fie se decolorează, fie se lărgesc. Sunt materiale simple, 60-70% polyester, restul de 30-40% bumbac, multe supraelastice, făcute în Vietnam, China, India și chiar România, am văzut pe etichete. Sunt oameni care dau 400 de lire pe o pereche de blugi sau 80 de lire pe un tricou sau 120 de lire pe o rochiță și plătesc doar brandul, în niciun caz calitatea sau produsul în sine. Dacă nu ar avea eticheta sau numele marcat undeva, orice lucru ar arăta la fel ca cele din oricare alt magazin necunoscut. Nu ies în evidență cu absolut nimic, chiar dacă prețul este unul mare. Sunt clienți care lasă în magazin și 3.000 de lire odată pe două perechi de blugi, câteva tricouri și câteva accesorii. Interesul meu este să vând, nu să spun că tricoul se va decolora… oricum, chiar și dacă le spun aceste lucruri, ei tot cumpără. Unii chiar au mentalitatea aceasta de brand…”, ne spune tânăra din Satu-Mare.

 

Despre „Reduceri”…

Oricât de mic ar fi prețul afișat pe etichetă, să nu vă gândiți niciodată că ați dat marea lovitură și că este ziua dumneavoastră super norocoasă, spune Cristina. „Este doar o strategie psihologică, la care oamenii reacționează. Prețul inițial se lasă pe etichetă, la vedere, iar imediat lângă se atașează prețul redus. Astfel ca oamenii să fie tentați să cumpere, să gândească că au prins o mare reducere cu care nu se vor mai întâlni vreodată și astfel nu vor ieși din magazine fără acel produs. Însă este doar o strategie, ca marile branduri să își vândă hainele. De fapt, acesta este și scopul. Ofertele sunt valabile doar pentru hainele din vechea colecție. Niciodată din cea nouă. Marile branduri apelează la aceste reduceri pentru a nu rămâne cu marfa pe stoc. Chiar și așa, tot ce nu se vinde în cadrul ofertelor pleacă spre magazinele Outlet. La prețuri mici, dar tot ajung să se vândă… mai devreme sau mai târziu”, ne povestește tânăra care lucrează pe Oxford Street.

—————————————

„De exemplu, cum se procedează în cazul reducerilor… o bluză costă 75 de lire, prețul normal din magazin. În timpul reducerilor ajunge, să spunem, la 30-40 de lire. Bluza respectivă în realitate nu valorează decât 10 lire. Deci, chiar și în timpul celor mai mari oferte din magazine, marile branduri nu pierd absolut nimic, își iau banii mereu pe produse. Tot clienții sunt cei care plătesc în plus. În mare parte, magazinele nu iau în calcul în niciun moment al anului să piardă bani. Chiar și acum, când sunt afișate prin vitrine reduceri de până la 80%!”

Cristina, 25 de ani, lucrează la un magazin de pe Oxford Street

—————————————

Autor articol: Oana Padureanu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!