Catalin Ivan vs. Daily Express: „Razboiul” continua

Articol publicat in sectiunea UK, despre români pe data 25 noiembrie 2013

Europarlamentarul roman Catalin Ivan continua disputa cu tabloidul britanic Daily Express care a declansat o „cruciada” impotriva romanilor si bulgarilor ce ar intentiona sa se stabileasca in Marea Britanie dupa 1 ianuarie 2014.

Catalin Ivan, liderul grupului de delegati social democrati romani din Parlamentul European, a trimis o a doua scrisoare deschisa tabloidului Daily Express. Textul integral al acesteia a aparut in presa romaneasca in 15 noiembrie.

 

Scrisoarea a doua

„Asa cum am subliniat intr-o scrisoare anterioara, campania pe care publicatia dumneavoastra continua sa o desfasoare impotriva imigrantilor romani reprezinta o amenintare inacceptabila la adresa principiului european al liberei circulatii si instiga la incalcarea prevederilor din Tratatul de aderare a Romaniei si Bulgariei la Uniunea Europeana”, le-a scris europarlamentarul roman celor de la Daily Express.

El a citat trei studii efectuate de cercetatori din Marea Britanie, dar si din Romania, subliniind ca materialele denigratoare publicate de Daily Express la adresa romanilor nu au temei.

„Avand in vedere toate aceste dovezi statistice, devine evident faptul ca demersul publicatiei dumneavoastra nu se bazeaza pe realitate, ci doar pe ipoteze false si scenarii fortate, menite sa creasca neincrederea intre cetatenii europeni si sa exploateze sentimente anti-imigratie in scopuri proprii. Trebuie stopata minciuna si defaimarea la adresa romanilor! De aceea, va solicit inca o data sa incetati campania impotriva imigrantilor romani, care nu aduce nimanui niciun beneficiu. Dimpotriva, prin stimularea unor astfel de sentimente, se pun in pericol valorile si principiile europene la care inclusiv Marea Britanie a aderat”, se arata in incheierea scrisorii.

Daily Express nu i-a raspuns eurodeputatului din Romania.

 

Petitie anti-romaneasca in Daily Express

Petitia cu titlul „Spuneti NU noilor imigranti din Uniunea Europeana!” a fost lansata de tabloidul Daily Express in 31 octombrie. Autorii acesteia militeaza impotriva prezentei imigrantilor romani si bulgari in Regatul Unit.

„Cerem premierului David Cameron sa se opune normelor UE pentru a proteja piata locala a muncii impotriva romanilor si bulgarilor pe termen nelimitat”, se arata in textul celei mai recente petitii supusa strangerii de semnaturi in paginile publicatiei cotidiene Daily Express. „Solicitam, de asemenea, premierului sa nu permita eliminarea restrictiilor pe piata muncii din Marea Britanie pentru cetatenii europeni din Romania si Bulgaria dupa 31 decembrie 2013, asa cum s-a anuntat anterior”, mai cer autorii protestului scris.

Peste 75.000 de persoane au semnat petitia lansata de Daily Express, dupa cum se sustine intr-un articol publicat in paginile tabloidului in 5 noiembrie.

Autor articol: Marcel Istrate
Etichete: , , , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!