Cauzele cele mai serioase ale disfuncțiilor erectile

Articol publicat in sectiunea Sănătate pe data 1 aprilie 2016

Disfuncțiile erectile sunt cauzate de o serie de factori cât se poate de serioși care pot avea efect pe termen îndelungat asupra organismului bărbaților.

Disfuncțiile erectile afectează viața bărbaților în moduri mult peste cele fizice, mulți dintre ei pierzându-și încrederea în sine din cauza problemelor cu care se confruntă. Tocmai din această cauză este foarte important să cunoaștem cauzele care pot să-i pună pe bărbați în situații cel puțin neplăcute.

Una dintre cauzele principale ale disfuncțiilor erectile este consumul excesiv de alcool. Alcoolul cauzează probleme cu circulația care în timp se fac simțite și din punctul de vedere al vieții sexuale.

O a doua cauză destul de întâlnită în România care duce la disfuncții erectile este fumul de țigară. Medicii avertizează că fumul de țigară îngroașă vasele de sânge, acest lucru ducând inevitabil la probleme cu erecția.

Grăsimea este și ea un catalizator negativ când vine vorba de sănătatea sexuală a bărbaților. Totul se întâmplă din cauza scăderii cantității de hormoni masculini, adică de testosteron, din organism în momentul în care bărbatul este supraponderal.

Poate una dintre cele mai întâlnite cauze ale disfuncțiilor erectile este diabetul. Diabetul zaharat acționează asupra vaselor de sânge, iar acest lucru duce în timp la pierderea aproape în totalitate a potenței. Cu tratament însă, această boală poate fi ținută sub control.

Autor articol: Diana Roman

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!