CCR: „Alegerile locale vor avea loc într-un tur”

Articol publicat in sectiunea Politică internă pe data 13 mai 2016

Curtea Constituțională a respins, miercuri, ultimele două excepții de  neconstituționalitate ridicate de jurnalistul Liviu Avram privind alegerile locale, una dintre ele vizând organizarea scrutinului într-un singur tur.

Decizia CCR este definitivă, prin urmare alegerile locale din 5 iunie vor fi organizate într-un singur tur, informează Digi24.

Tot miercuri, judecătorii constituționali au avut pe masă alte 50 de sesizări privind organizarea alegerilor locale, cele mai multe vizând numărul de semnături necesare pentru depunerea candidaturilor. Printre semnatarii sesizărilor se numără Monica Macovei, liderul partidului M10, deputatul Daniel Fenechiu și PMP.

În urmă cu o săptămână, Curtea Constituțională a respins o altă sesizare a jurnalistului. Secretarul de stat în Ministerul Sănătății Victor Strâmbu a anunțat, miercuri, primele rezultate oficiale ale testelor de concentrație în cazul produselor furnizate de Hexi Pharma spitalelor românești. Analizele au arătat că unele substanțe au fost diluate de până la zece ori, așa cum a dezvăluit inițial ancheta jurnalistică a lui Cătălin Tolontan. Victor Strâmbu a declarat că toate produsele Hexi Pharma analizate s-au dovedit a fi neconforme, adică s-au găsit diferențe între procentajul de concentrație declarat pe etichetă și cel măsurat. La unele substanțe s-au descoperit diferențe minore, însă în cazul altora concentrația de pe etichetă este de aproape zece ori mai mare decât cea reală. Este cazul dezinfectanților pe bază de aldehide, care aveau pe etichetă o concentrație de 12%, însă valoarea măsurată a fost de 1,23%.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!