CCR: „Votul pe imunitatea lui Ponta, constituțional”

Articol publicat in sectiunea Politică internă pe data 17 iulie 2015

Curtea Constituțională a respins, miercuri, sesizarea PNL cu privire la votul dat în Camera Deputaților în cazul cererii DNA de urmărire penală a premierului Victor Ponta pentru conflict de interese, vot dat în urmă cu o lună.

PNL a contestat două aspecte la Curtea Constituțională: primul se referea la art. 157 din regulament, care stă la baza cererilor de încuviințare a solicitărilor DNA, iar al doilea viza hotărârea Camerei privind votul dat în 9 iunie. Prima sesizare a fost respinsă cu unanimitate, ca fiind neîntemeiată, iar cea de a doua tot cu unanimitate, ca fiind inadmisibilă.

PNL a anunțat, în 10 iulie, că va contesta la CCR votul din plenul Camerei Deputaților privind respingerea începerii urmăririi penale a lui Victor Ponta, pentru conflict de interese. Biroul Permanent al Camerei Deputaților a solicitat, luni, Curții Constituționale să respingă pe fond sesizarea liberalilor.

„Sesizarea celor de la PNL este doar o încercare disperată de a crea false subiecte pentru a atrage atenția că ar avea activitate în vacanța parlamentară, chiar dacă în timpul sesiunii, liberalii nu au avut niciun fel de obiecții cu privire la aspectele invocate acum. Tocmai de aceea, nu pot să nu mă întreb de ce PNL are abia astăzi revelații privind Constituția, la mai bine de o lună de la votul dat în plenul Camerei în cazul domnului Victor Ponta și după ce nu au contestat în niciun fel modificările adoptate la Regulamentul Camerei Deputaților”, a comentat președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea.

PNL a contestat faptul că în plenul Camerei nu s-a supus la vot cererea procurorilor de anchetare a premierului, ci raportul Comisiei juridice care propunea ca plenul să nu ceară urmărirea penală, în baza articolului 157 din regulament.

Sesizarea a fost formulată de 105 deputați liberali.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!