Ce ascund artiștii în spatele accesoriilor

Articol publicat in sectiunea Monden pe data 1 mai 2015

Slash, Michael Jackson, Lady Ga GaMichael Jackson purta întotdeauna mănuși, Bono nu se dezlipește niciodată de ochelarii de soare, iar chitaristul Slash nu urcă pe scenă fără faimoasa sa pălărie. Toate aceste accesorii, aparent banale, ascund, de fapt, temerile sau bolile marilor muzicieni.

Deși multă lume crede că accesoriile pe care marii muzicieni le poartă la fiecare apariție în public sau concert sunt doar o fiță de vedetă, adevărul este cu totul altul. Ridicați adesea la rangul de idoli, celebritățile nu sunt mai mult decât niște simpli oameni care se confruntă, ca oricine altcineva, cu diverși „demoni” sau boli pe care încearcă să le mascheze cât mai subtil posibil.

Site-ul cracked.com a alcătuit o listă cu accesoriile care au consacrat marile vedete din industria muzicală și a dezvăluit adevărul din spatele acestora.

 

Slash și pălăria lui

Unul dintre cei mai apreciați chitariști din istoria muzicii rock, Slash, nu s-a schimbat aproape deloc în ultimii 30 de ani. Pantalonii de piele, pălăria neagră tip joben și perechea de ochelari de soare ce abia se distinge de părul bogat și creț al artistului – acesta este look-ul care l-a consacrat pe chitaristul american. Toate aceste lucruri, însă, nu au fost întâmplătoare sau alese strategic astfel încât Slash să se distingă, prin înfățișarea sa, de alți chitariști. Fostul membru al trupei Guns N’ Roses’ a fost un copil extrem de anxios și de timid, iar acești doi „demoni” îl bântuie pe artist până și în ziua de azi. Deși nimeni nu s-ar fi așteptat, Slash are fobie de scenă, iar pălăria, ochelarii de soare și părul lăsat să curgă peste față sunt modalitatea lui de a se feri de mulțimea de oameni care se adună la concertele sale.

 

„Ochii nebuni” ai controversatului David Bowie

În comparație cu Slash, care nu s-a schimbat aproape deloc în ultimii 30 de ani, cântărețul britanic David Bowie a suferit de-a lungul carierei sale o sumedenie de schimbări de înfățișare. În ciuda tuturor acestor transformări, un singur lucru a rămas mereu la fel – ochii ciudați ai artistului. Multă lume a crezut că David Bowie suferă de heterocromie (o condiție medicală care face ca ochii unui om să fie de culori diferite –n.r.), însă ochii muzicianului ascund cu totul și cu totul o altă poveste. Pe când era în liceu, David Bowie era îndrăgostit de o fată care, în cele din urmă, s-a cuplat cu unul dintre colegii săi, George. Mergând pe principiul „în dragoste și în război este permis orice”, David Bowie i-a spus colegului său de liceu că fata de care amândoi erau îndrăgostiți plănuia să-l înșele. Desigur, toată povestea spusă de Bowie a fost o minciună, iar când George a aflat că, de fapt, artistul plănuia să-i fure iubita s-a dus să-l pună la punct. Astfel, George l-a lovit pe David Bowie atât de puternic în zona feței, încât muzicianul englez a fost transportat de urgență la spital și s-a ales cu un ochi paralizat pe viață.

 

Renumitele mănuși ale lui Michael Jackson

Michael Jackson a dus o viață controversată și comentată non-stop de ziariștii care se aflau mereu pe urmele sale. Adulat de milioane de oameni din lumea întreagă, Jackson a încercat toată viață să țină departe de ochii lumii boala de piele de care suferea – Vitilogo (o afecțiune care duce la distrugerea celulelor pigmentare responsabile de culoarea pielii – n.r.). Acesta este motivul principal pentru care artistul a purtat mănuși pentru o lungă perioadă de timp. Deși multă lume l-a criticat pentru numeroasele operații estetice pe care artistul le-a făcut, adevărul este că Jackson și-a albit culoarea pielii tocmai din cauza acestei boli.

 

„Veșnicii” ochelari de soare ai lui Bono

Potrivit site-ului csid.ro, glaucomul reprezintă o afectare progresivă a nervului optic, asociată și cauzată de creșterea presiunii intraoculare. Spre sfârșitul anului 2014, Bono, unul dintre cele mai mari nume din industria muzicală, a dezvăluit că suferă de glaucom, iar acesta este motivul pentru care nu poate renunța la ochelarii de soare, nici măcar pe timp de noapte. Artistul irlandez are glaucom de 20 de ani. Cu toate că mulți au bănuit că singura boală de care suferă Bono atunci când apare cu ochelari de soare este „vedetismul”, solistul U2 a explicat că lumina îi afectează ochii, de aceea trebuie să poarte tot timpul acest accesoriu. Persoanele care suferă de glaucom au o senzație de disconfort la nivelul ochilor, lăcrimare persistentă ori vedere încețoșată. Când aceste simptome sunt însoțite și de durere intensă, migrene, stări de greață și de vomă, glaucomul se află deja în stare avansată.

 

Lady Gaga și nenumăratele ei peruci

La începutul carierei sale, Lady Gaga a șocat prin aparițiile sale, care mai de care mai ciudate, atât în materie de ținute vestimentare, cât și în materie de coafuri excentrice. Deși, pentru multă vreme, presa internațională a speculat că artista poartă mereu peruci pentru că îi cade părul din cauza decolorărilor repetate, Gaga a mărturisit, înainte de a-și da peruca jos din cap, în timpul unui concert susținut anul trecut la Londra, că nu este atât de încrezătoare în ea însăși pe cât pare. „Perucile și machiajul îmi ascund durerea”,  a mărturisit artista în fața fanilor săi. „Atunci când nu mă simțeam îndeajuns de puternică pentru a fi eu însămi, cream o altă persoană”, a completat artista, care, mai nou, a renunțat la look-ul excentric în favoarea unuia mult mai natural.

Autor articol: Diana Roman

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!