Ce au căutat românii cel mai mult pe Google anul trecut

Articol publicat in sectiunea Curiozităţi pe data 15 ianuarie 2016

Woman searching on Google website using iPad tablet computerSimona Halep, Elena Udrea, Dacian Cioloș, tragedia din Colectiv, bacalaureatul, Dumnezeu și ISIS se numără printre cei mai căutați termeni pe motorul online Google, în România, în anul 2015.

 Google a făcut publice topurile celor mai populare căutări efectuate de români pe motorul Google în 2015. Topurile căutărilor anului prezintă o imagine de ansamblu a ceea ce au căutat oamenii pe internet în 2015, oferind o perspectivă asupra celor mai importante evenimente și trenduri ale anului, pe baza căutărilor realizate pe Google din România.

Astfel, jocul Pixwords este primul în topul popularității în 2015. Simona Halep și performanțele ei continuă și anul acesta să o transforme în principala personalitate în căutările pe Google în 2015, în România. Evenimentele din 2015 care au generat cel mai mare interes prin căutările pe Google sunt aceleași din anii recenți – bacalaureatul și titularizarea, dar și momentele tragice din clubul Colectiv din București și din redacția publicației franceze Charlie Hebdo. De asemenea, românii au căutat pe Google în acest an să afle cine este Dacian Cioloș, actualul premier al României, cine este Izabela, a cărei aniversare a fost evenimentul viral al anului trecut, dar și cine este Dumnezeu și ce este ISIS.

Simona Halep10Simona Halep, cea mai căutată personalitate română

Astfel, topul celor mai căutate personalități pe Google în 2015 este condus de jucătoarea de tenis română Simona Halep. În clasament urmează: Elena Udrea, Gabriel Cotabiță, Vadim Tudor, Mihaela Rădulescu, Oana Zăvoranu, Marioara Zăvoranu, Dacian Cioloș, Robbie Williams și Stephen Hawking.

Totodată, clasamentul celor mai populare căutări pe Google, în România, în acest an, este condus de jocul Pixwords. Acest top este continuat de: „rezultate bac 2015”, „Puterea destinului”, „rase de câini”, „Fast and Furious 7”, „Simona Halep”, „Eurovision 2015”, „Elena Udrea”, „calendar ortodox 2015” și „Gabriel Cotabiță”.

Pe de altă parte, bacalaureatul conduce topul cele mai populare evenimente, pe Google, în România, în acest an. Acesta este urmat în top de: „concurs titularizare”, „Colectiv”, „Charlie Hebdo”, „Ziua Izabelei”, „Evaluare națională”, „Loteria bonurilor fiscale”, „Black Friday”, „Admitere liceu” și „Oscar 2015”.

Cele mai căutate expresii de tipul „cine este…?”

Topul celor mai căutate expresii de tipul „cine este…?”, pe Google, în România, în 2015, este condus de „cine este Dumnezeu?”. În clasament urmează „cine este Dacian Cioloș?” și „cine este Izabela?”. Topul continuă cu: „cine este «A» din Pretty Little Liars?”, „cine este Andrei Versace?”, „cine este Sorin Câmpeanu?”, „cine este Dan Bilzerian?”, „cine este Charlie?”, „cine este Gabriel Oprea?” și „cine este regele junglei?”.

Clasamentul celor mai populare căutări de tipul „Ce este…?”, efectuate de români pe Google, în acest an, este condus de „ce este ISIS?”. Topul continuă cu „ce este diaspora?”, „ce este ebola?”, „ce este autismul?”, „ce este turmericul?”, „ce este poliomielita?”, „ce este it?”, „ce este ziua Izabelei?”, „ce este un tehnocrat?”, „ce este impozitul forfetar?”.

Emisiuni TV, filme, evenimente sportive, concerte

Topul celor mai populare emisiuni TV pe Google, în România, în acest an, este condus de „Ferma vedetelor”. Această emisiune este urmată în clasamentul Google de: „Sunt celebru, scoate-mă de aici”, „Românii au talent 2015”, „Insula iubirii”, „Vocea României 2015”, „Burlacul”, „Votează mireasă pentru fiul meu”, „Supermodels by Cătălin Botezatu”, „Burlăcița” și „X Factor 2015”.

Cele mai populare filme pe Google, în România, în 2015, au fost: „Fast and Furious 7”, „Fifty Shades of Grey”, „Taken 3”, „Jurassic World”, „Insurgent”, „Minions”, „American Sniper”, „Focus”, „Mad Max” și „Birdman”.

Cele mai populare evenimente sportive pe Google, în România, în 2015 au fost: Australian Open, US Open, Wimbledon, Indian Wells, Roland Garros, Mayweather vs Pacquiao, Rugby World Cup, Copa America, Ungaria România și Steaua Trencin.

Cele mai populare concerte pe Google în acest an, în rândul românilor, au fost: Untold Festival, concertul lui Robbie Williams, Electric Castle 2015, Folk You 2015, Parov Stelar, Andre Rieu 2015, Festivalul „George Enescu” 2015, Joe Satriani, Airfield Festival și concertul Violetta.

Aceste liste au fost create utilizând combinat mai multe servicii și instrumente care oferă o imagine detaliată asupra trendurilor de căutare la nivel global și regional. Cea mai mare parte a datelor provin din Google Trends, un serviciu public și care prezintă volumul de căutări pe diferite regiuni geografice, perioade de timp și termeni utilizați. De asemenea, Google utilizează instrumente interne care permit realizarea unei analize complexe suplimentare. Compania precizează că a eliminat spam-ul, căutările de navigare și cele care se repetă, astfel încât aceste liste să reflecte „spiritul vremii”.

De asemenea, topurile cuprind rezultatele agregate din două tipuri de liste de căutări: căutări în trend (populare) – acestea sunt căutările care au înregistrat cea mai mare creștere de trafic în 2015, în comparație cu 2014; cele mai căutate – în această listă se regăsesc termeni care au înregistrat cel mai mare volum de căutări în 2015.

Larry Page și Sergey Brin au fondat Google în 1998. De atunci, compania a crescut la peste 50.000 de angajați la nivel global, oferind o gamă largă de produse și platforme populare precum Search, Maps, Ads, Gmail, Android, Chrome și YouTube. În octombrie 2015, Alphabet a devenit compania-mamă a Google.

Google, proprietarul celui mai popular motor de căutare pe internet, a deschis, pe 1 noiembrie 2010, un birou în București, echipa din România fiind coordonată de Dan Bulucea.

Autor articol: Bianca Radulescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!