CE cere explicații Ungariei

Articol publicat in sectiunea Politică externă pe data 18 septembrie 2015

Secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland, îi va scrie premierului ungar, Viktor Orban, în legătură cu noile legi adoptate în contextul crizei imigrației, anunță ziare.com. „Sunt îngrijorat cu privire la o serie de amendamente recente la legile din Ungaria care vor permite Guvernului, printre altele, să declare «stare de criză» provocată de imigrația în masă”, explică acesta într-un comunicat al Consiliului Europei.

„Îi voi scrie premierului să îi cer textul final al tuturor legilor relevante adoptate în contextul crizei imigranților, cu intenția de a face o analiză a compatibilității. Voi mai solicita și asigurări că dacă se declară «stare de criză», atunci Ungaria va rămâne angajată față de obligațiile asumate la semnarea Convenției Europene pentru Drepturile Omului”.

Ministrul ungar de externe, Peter Szijjarto, a catalogat „extremiste” declarațiile făcute de Gianni Pitella, liderul Alianței Progresiste a Socialiștilor și Democraților Europeni, care a comparat măsurile antiimigrație luate de Guvernul Ungariei cu perioada nazistă. Szijjarto a respins și criticile ministrului sârb al muncii, Aleksandar Vulin, subliniind că Budapesta a informat mereu Serbia despre măsurile luate la frontiera comună.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!