CE da peste nas Marii Britanii

Articol publicat in sectiunea Politică externă pe data 20 ianuarie 2014

Comisia Europeana a avut un ton cinic la adresa Marii Britanii pentru isteria creata inainte de ridicarea restrictiilor de pe piata muncii pentru romani si bulgari. Laszlo Andor, comisarul european insarcinat cu afaceri sociale, a declarat ca britanicii vor deveni mai putin emotionali si mai greu de manipulat dupa ce vor vedea ca nu exista nicio migratie in masa din Europa de Est, scrie The Telegraph.

„Publicul va deveni mai atent la fapte si va ajunge sa fie mai putin isteric si mai greu de manipulat de catre politicieni, acum ca s-a convins ca acea invazie de romani si bulgari despre care s-a vorbit, acum cateva luni, nu este reala”, a declarat Laszlo Andor, care a subliniat si faptul ca legislatia europeana contine garantii care impiedica cetatenii sa abuzeze de ajutoarele sociale in statele UE.

Comisarul european a aratat ca discutiile emotionale din anumite state membre cu privire la asa-zisul turism pentru ajutoare sociale face parte de fapt din agenda politicienilor de a castiga capital electoral. Laszlo Andor si-a aratat increderea ca, de acum incolo, publicul va fi mai putin receptiv la astfel de mituri, acum ca mult prevestitul val de imigranti s-a dovedit a fi inexistent. „Oamenii vor fi mai atenti acum la fapte si nu la vorbe”, a declarat Laszlo Andor.

Declaratiile reprezentantului Comisiei Europene au venit dupa ce, in ultimele luni, atat presa din Marea Britanie, cat si politicieni ai Opozitiei s-au aratat ingrijorati cu privire la ridicarea restrictiilor de pe piata muncii pentru romani si bulgari si au prevestit o invazie de imigranti dupa 1 ianuarie 2014. Premierul David Cameron a fost presat in mod constant prin petitii si articole de presa sa sfideze regulile Uniunii Europene si sa mentina granitele inchise. Pana la urma, acesta a introdus un sistem potrivit caruia sunt inasprite conditiile prin care imigrantii pot obtine ajutoare sociale de la statul englez.


Etichete: , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!