Ce facem cu datoriile?

Articol publicat in sectiunea Fotbal pe data 3 aprilie 2015

576 dragomirFostul președinte al LPF, Dumitru Dragomir, a făcut o afirmaţie interesantă referitoare la datoriile cluburilor din Liga I: „În momentul în care pe mine şi pe Mircea Sandu ne-au dat afară, s-au luat nişte angajamente că toate datoriile se şterg, premierul a promis patronilor cluburilor că, dacă mă dau afară pe mine, le şterge aceste datorii. Ponta, da! Toate astea, prin promisiunile lui Gino Iorgulescu. Şi văd că nu s-a făcut nimic! Nu mă surprind aceste datorii. În România e posibil orice”, a declarat fostul tartor de la ligă. În noiembrie 2013, nu mai puțin de  11 cluburi au votat pentru Gino Iorgulescu și doar șapte pentru Dragomir.

Viorel Duru, directorul Administraţiei de licenţiere, a spus că falimentul ar fi fost o alternativă mai bună, după opinia sa, decât intrarea în insolvenţă. Asta chiar dacă ar fi însemnat ca, timp de trei ani, România să nu mai aibă nicio reprezentantă în cupele europene!

Duru mai crede că a fost o greşeală faptul că din dosarul de licenţiere pentru Liga I s-a scos de la criteriul financiar, datoriile pe care cluburile le au la stat. „A fost o greşeală şi neaplicarea regulii de la UEFA care spune că, în momentul în care un club intră în insolvenţă, nu mai are voie să solicite licenţă pentru Liga I! Au fost paşi înapoi pe care i-am făcut faţă de modelul propus de UEFA şi acest lucru se vede în evoluţia financiară a cluburilor, pentru că este clar pentru orice om avizat în domeniul fotbalului că salariile oferite jucătorilor au fost mult prea mari faţă de posibilităţile de finanţare din veniturile realizate în activitate. Se intră în insolvenţă ca să nu fim executaţi silit, să nu ni se blocheze conturile, să primim banii de la televiziune şi să mai funcţionăm o perioadă. Asta e realitatea. Dacă nu avem curajul să spunem lucrurilor pe nume, vom continua să ne amăgim că o să fie mai bine. Dar nu va fi! Totul trebuie resetat și adus la 0”, a mai spus el.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!