Ce haine nu ar trebui să poarte o femeie însărcinată

Articol publicat in sectiunea Femina pe data 25 martie 2016

Ce haine nu ar trebui sa poarte o femeie insarcinataCe piese vestimentare nu avantajează o femeie însărcinată?

Sarcina nu este o scuză pentru a renunța cu totul la cochetărie, dar, atenție, nu-ți cumpăra toată garderoba din prima!

Poți împrumuta de la prietenele tale sau cumpăra pe parcurs, în această perioadă în care ești între mărimi. Împrumută o piesă de îmbrăcăminte și returneaz-o când devine prea strâmtă de la o prietenă care a fost însărcinată la rândul ei.

Indicat este să nu porți niciodată haine care să te strângă. Și nu uita că accesoriile sunt un must have în această perioadă în care ești însărcinată!

Haine prea largi

Una dintre cele mai mari greșeli de ținută pe care o fac femeile gravide este faptul că poartă haine prea mari pentru ele, crezând că vor părea mai slabe. Adevărul este că hainele largi te vor face să pari mai mare și vor ascunde burtica de multe ori, astfel încât oamenii vor crede că ai câștigat câteva kilograme, nu că ești însărcinată. Alege întotdeauna hainele pe mărimea ta – hainele pentru gravide sunt făcute pentru a se potrivi dimensiunilor de dinainte de sarcină plus puțin material în plus pentru burtica de gravidă. Hainele elastice sunt o altă alternativă, fiind comode și adecvate.

Pantofi cu toc

Chiar dacă purtai pantofi cu toc în fiecare zi înainte de a rămâne însărcinată, femeile gravide ar trebui să renunțe la focuri. Starea de sănătate a ta și a copilului tău ar trebui să fie prioritatea numărul unu, iar în momentul când porți tocuri, coloana vertebrală, oricum greu încercată, poate fi afectată. Mai mult, în timpul sarcinii, articulațiile vor începe să se relaxeze și gleznele vor fi slăbite, un lucru care nu recomandă deloc tocurile. Investește mai bine banii într-o pereche de încălțări comode.

Lenjerie de corp necorespunzătoare

Cele mai multe femei observă schimbări drastice ale bustului în timpul sarcinii. De multe ori, sutienele mici din dantelă nu mai pot oferi sprijinul necesar în timpul sarcinii. Sutienele special concepute pentru gravide vor da un aspect mai frumos hainelor și înfățișării tale, în același timp prevenind durerile de spate și umeri. Asigură-te că îți măsori din nou bustul, ca de fiecare dată când corpul tău suferă diverse schimbări. De asemenea, este recomandat să purtați lenjerie de bumbac.

Haine din materiale incomode

Materialele precum satinul sau catifeaua au locul bine stabilit în lumea modei, dar nu și în lumea viitoarelor mămici. Țesăturile care sunt prea rigide nu vor putea îmbrățișa curbele la fel de bine precum țesăturile elastice. Hainele din materiale incomode te pot face, de asemenea, să arăți mai mult supraponderală decât gravidă. Hainele confortabile realizate din lycra și bumbac în combinație cu elastan vor da un aspect măgulitor burticii, atunci când ești însărcinată.

Autor articol: Diana Roman

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!