Ce i-a lipsit României la Târgul de Turism de la Londra?

Articol publicat in sectiunea Cultură, Diaspora pe data 7 noiembrie 2015

Londra_Targul de Turism_2015

 România a participat, între 2-5 noiembrie, la Târgul Internațional de Turism de la Londra, al doilea cel mai important din lume după cel de la Berlin. Deși impresia generală a fost una pozitivă, consultantul în marketing turistic Răzvan Pascu spune că nici de această dată nu ne-am folosit de Dracula, de tradiții sau de publicitatea pe care ne-o face prințul Charles, dacă tot ne aflăm în Marea Britanie, pentru a deveni o destinație turistică de top.

La stand au fost invitate 57 de companii expozante din România, companii care activează în diverse domenii în legătură cu turismul: două companii aeriene (Blue Air și TAROM), agenții de turism, companii producătoare de software pentru industria turismului, dar și asociații de promovare turistică.

Fiecare dintre companiile prezente la stand și-a realizat propriile materiale de promovare turistică, unele dintre acestea lansând cataloage speciale de prezentare a circuitelor prin România, altele venind cu filme de promovare, dar și cu prezentări multimedia, în format electronic, iar altele realizând circuite tematice prin România, dar și prin alte țări din apropiere, precum Ungaria sau Bulgaria, circuite adresate în special potențialilor turiști din destinații îndepărtate (Asia, America de Sud), a precizat consultantul în marketing turistic Răzvan Pascu.

Jurnaliștii de la Adevărul scriu că specialistul a observat că și de această dată România a scăpat ocazia de a se promova în mod activ și atractiv pentru a atrage atenția cu acele lucruri de care străinii aud în mod frecvent despre țara noastră.

—————————————

„Din păcate însă, nu s-a investit și în animarea standului și cred că e mare păcat pentru că am fi avut cu ce să ne lăudăm, așa cum am văzut că o făceau multe alte țări. Aș fi adus meșteșugari la stand, aș fi adus copii în costume populare cu care vizitatorii să își facă fotografii, l-aș fi adus pe Dracula ca să beneficiem mai mult din urma poveștii lui Bram Stocker, și pentru că ne aflăm în Marea Britanie, aș fi folosit peste tot fotografii cu prințul Charles, care vorbește atât de frumos despre România și Transilvania. M-aș fi folosit inclusiv de gastronomie pentru promovarea turistică.”

Răzvan Pascu, consultant în marketing turistic, prezent la târgul din Londra

—————————————

Autor articol: Oana Padureanu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!