Ce îngraşă mai mult: 100 de grame de mere sau de pere?

Articol publicat in sectiunea Curiozităţi pe data 8 octombrie 2015

dieta_mere vs pereMerele şi perele aduc o serie de beneficii organismului. Reduc colesterolul, previn pofta de dulce şi protejează plămânii de efectele nocive ale fumatului.

În privinţa aportului caloric, cele două fructe au cam aceaşi densitate. Astfel, 100 de grame de mere au 67 de calorii, în timp ce aceaşi cantitate de pere ajunge până la 79 de calorii.

În ciuda faptului că perele au o densitate calorică mai mare decât merele, acestea sunt recomandate în curele de slăbire. Motivul? Para are cel mai scăzut indice glicemic dintre toate fructele, în ciuda gustului dulce. Acest fruct este recomandat pacienţilor care suferă de diabet şi persoanelor care ţin cură de slăbire. În plus, fibrele solubile din compoziţia acestuia previn pofta de dulce, reduc nivelul colesterolului şi reduc senzaţia de foame, pentru că tranzitează lent stomacul. Para este desertul perfect pentru obezi sau supraponderali.

De partea cealaltă, merele conţin diferite substanţe fitochimice benefice pentru sănătatea pulmonară. Nutriţioniştii spun că merele ajută în lupta împotriva bolilor pulmonare şi protejează plămânii împotriva efectelor fumatului.

Autor articol: Bianca Radulescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!