Ce îngraşă mai mult: ciocolata sau îngheţata?

Articol publicat in sectiunea Curiozităţi pe data 24 iulie 2015

ciocolataConţinutul caloric mediu al îngheţatei, fie că este vorba de varianta cu fructe, cu ciocolată sau vanilie este de 130-150 calorii la 100 de grame comparativ cu ciocolata, care are 350 calorii la 100 de grame.

Totuşi, aportul caloric al îngheţatei poate fi mai mare atunci când îngheţata este mai grasă (10-12%) sau conţine fructe uscate (nuci, alune) ori toppinguri, putând ajunge şi la 220 de calorii la suta de grame. De aceea, este de preferat să evităm toppingul, pentru că el conţine un sirop extrem de dulce şi de caloric, echivalent cu o ciocolată topită sau cu o dulceaţă de fructe extrem de concentrată, mai adaugă nutriţionistul.

Îngheţata este dulcele cel mai puţin dăunător pentru siluetă, în special dacă este vorba de cea la cornet, cu vanilie şi o glazură simplă de ciocolată. Combinaţia dintre lapte şi zahăr determină o viteză de absorbţie a zahărului în sânge mult mai mică decât în cazul altor dulciuri. Acest lucru face ca îngheţata să se încadreze la limita dintre desert şi produse cu amidon – adică mai aproape de cartofi, pâine şi paste făinoase decât de ciocolată. Această absorbţie lentă a zahărului din îngheţată ne protejează împotriva depunerii caloriilor sub formă de kilograme în plus şi ne asigură o creştere a glicemiei în sânge lentă şi de lungă durată, corespunzătoare satisfacerii nevoii de zahăr pentru o perioadă de timp de cel puţin 2-3 ore.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!