Ce probleme va avea Contra, primul antrenor român în Primera

Articol publicat in sectiunea Stranieri pe data 17 martie 2014

526 cosmin contraCosmin Contra a oferit vestea săptămânii în fotbalul românesc. El a plecat de la Petrolul Ploieşti pentru a semna cu formaţia spaniolă Getafe. “Guriţă” va prelua postul lăsat liber după demiterea lui Luis Garcia, iar misiunea sa este salvarea de la retrogradare.

Cotidianul spaniol Marca a prezentat situaţia critică de la Getafe şi a lansat câteva întrebări referitoare la criza care a cuprins clubul.

1 – Transferuri pe o politică greșită

Getafe s-a transformat dintr-o adevărată fabrică de talente într-un “cimitir” de elefanți cum sunt Lafita, Juan Rodriguez, Roberto Lago, Lacen, Lopo, Guiza. După încasarea multor bani din transferuri, formaţia a devenit extrem de comodă fără să simtă presiunea banilor.

2 – Lipsește un căpitan care să fie și lider

După retragerea lui David Belenguer, în 2010, Getafe a rămas fără un căpitan. Din acel moment, antrenorii care au condus echipa au fost singuri.

3 – Posturile au fost planificate greșit

Echipa este incompletă, fără jucători care să facă diferenţa. Potrivit celor de la Marca, singura achiziţie care s-a ridicat la nivelul pretenţiilor a fost Lisandro.

4 – Salarii mari pentru jucători care nu le merită

Mai mulţi fotbalişti câştigă peste un milion de euro, însă doar trei dintre ei, Moya, Lisandro şi Mosquera, au demonstrat că merită banii.

5 – Lăcomia a îndepărtat suporterii

Asistenţa de pe stadionul lui Getafe s-a diminuat în ultimii ani, dar nu doar din cauza rezultatelor. De vină este lăcomia şefilor clubului, care pun preţuri prohibitive la bilete. Dacă în mod normal un tichet costă între 30 şi 70 de euro, la meciurile cu Barcelona sau Real Madrid acestea se dublează.

6 – Fostul antrenor nu a mai avut soluții

Antrenorul demis al lui Getafe a fost mai aproape de cupele europene decât de retrogradare, însă atunci când a intrat în criză nu s-a mai putut face înţeles de către echipă.

7 – Echipa are probleme financiare

Controlul financiar a arătat faptul că formaţia suferă la capitolul lichidităţi.

8 – Clubul este dezbinat

Preşedintele nu crede în antrenor, antrenorul nu crede în jucători şi jucătorii nu mai cred în banca tehnică. Suporterii nici nu este sigur că au în cine să creadă.

9 – Proiectele nu sunt susținute ferm

Angel Torres a renunţat să mai aibă încredere în Luis Garcia, fapt pentru care a şi început discuţiile cu Cosmin Contra. Antrenorul avea o clauză de un milion de euro în cazul în care ar fi fost destituit, astfel că şi şeful grupării spaniole a ezitat să ia o măsură în privinţa acestuia.

10 – Președintele clubului este mai presus de toate

Preşedintele Angel Torres nu a fost alături de Luis Garcia în ziua plecării acestuia, semn că autocritica nu este unul dintre lucrurile pe care le poate suporta uşor.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!