Ce purtăm la prima întâlnire

Articol publicat in sectiunea Femina pe data 5 februarie 2016

Indiferent de vârsta la care ne aflăm sau de maturitatea la care am ajuns, prima întâlnire este un eveniment care ne tulbură câtuși de puțin gândurile. Dorim să facem o impresie bună. Să fim atât atrăgători, cât și serioși. Nu am dori să fim prea vulgari sau, dimpotrivă, plictisitori prin ținută și accesorii. Iar dacă partenerul/a cu care ne vom întâlni ne place suficient de mult, atunci lucrurile se complică.

Locul întâlnirii contează

În primul rând trebuie să ne raportăm la locul întâlnirii. Dacă discutăm despre clasica invitație la cină, atunci femeile trebuie să o onoreze printr-o ținută elegantă, misterioasă, care să nu dezvăluie prea mult. O soluție potrivită este celebra little black dress, la care asortăm o pereche de dresuri opac, de culoare neagră. Pentru a înveseli ținuta și pentru a o face mai „accesibilă”, putem accesoriza cu o geantă de mână sau de umăr. Poșeta plic ar face ca ținuta să fie prea oficială, prea „de ocazie”.

Dacă rochiile nu sunt tocmai punctul vostru forte, puteți opta pentru o pereche de jeanși, iar în partea de sus pentru un top mai elegant, din satin sau mătase, care să anuleze puțin caracterul casual al blugilor. Peste top poți pune un colier din perle sau un lanț subțire de aur/argint cu un pandantiv discret. În picioare trebuie neapărat să porți pantofi cu toc. Lasă balerinii pentru plimbările de mai târziu, când vă veți cunoaște mai bine.

Dacă vrei să faci o declarație de stil și să arăți cât de fashionistă ești, nu este cazul să o faci de la prima întâlnire. Așadar, renunță la animal printuri (în general, nu le plac bărbaților) sau la accesorizarea în exces (de obicei bărbații percep femeile accesorizate peste măsură ca fiind niște… sorcove).

Prima întâlnire, o plimbare relaxantă

Dacă te invită în parc sau „la un suc”, asta înseamnă o întâlnire relaxată, deci bărbatul cu care te vei întâlni este el însuși degajat și nu ține foarte mult la etichetă, ceea ce îți oferă libertatea de a nu fi prea formală sau prea „dichisită”.

Poți alege o pereche de jeanși și un tricou jucăuș, o rochiță cu imprimeuri florale peste care așezi o vestă sau, dacă e vară, o pereche de pantaloni scurți de tip safari sau cu talie înaltă și ușor cloche (atenție, nu foarte scurți dacă nu vrem să își formeze o impresie greșită) și un top lejer, care să nu fie prea mulat pe corp. Încălțămintea trebuie să fie lejeră, cu talpa joasă sau, și mai bine, cu o platforme nu foarte înalte.

La teatru

Dacă ți-a dat întâlnire pentru prima dată la teatru, atunci ai de-a face cu un bărbat care ține foarte mult la etichetă, care vrea să impresioneze. Pentru a te ridica la nivelul stabilit de el prin alegerea acestui loc de întâlnire, trebuie neapărat să ai un outfit pe măsură. Trebuie să fii elegantă și să te integrezi într-un astfel de mediu artistic.

Alege o rochie clasică, puțin deasupra genunchilor și un blazer nu foarte pretențios pentru a nu risca să faci nota discordantă cu el, în cazul în care apare în fața teatrului în jeanși și o jachetă de piele. Totodată, poți opta pentru o pereche clasică de pantaloni, într-o culoare neutră, fără detalii sclipitoare. În partea de sus, poți completa ținuta cu o bluză elegantă, diafană, peste care poți așeza (dacă este frig) o haină de blană scurtă sau un sacou clasic, nu foarte cambrat. În felul acesta, ai în outfitul tău atât elemente casual, cât și piese elegante, de ocazie. Tocurile sunt indispensabile.

Cum se pot îmbrăca bărbații la prima întâlnire

În cazul bărbaților, lucrurile se simplifică simțitor. Dacă ai invitat-o la cină, poți alege o pereche de jeanși și poți contrabalansa ținuta cu o cămașă călcată impecabil, ale cărei manșete lasă să se vadă un ceas sport-elegant. Pantofii trebuie să fie eleganți, dar nu lucioși. Același outfit poate fi abordat și dacă mergeți la teatru.

Dacă te afli printre acei gentlemeni care preferă să mențină sus ștacheta, atunci alege un costum casual, dar renunță la sacou în favoarea unui pulover clasic. Sacoul îl poți purta cu jeanși și un tricou simplu, într-o culoare neutră. Țineți minte, nu dorim să plictisim sau să fim prea formali.

Pentru plimbarea în parc, revenim la faimoșii blugi, dar putem adăuga un tricou vesel. Este vorba de o întâlnire relaxată, destinsă. Adidașii sunt perfecți. Dacă aveți de gând să vă încălțați cu sandale de vară, nu o faceți. Nicio femeie nu e pregătită să vadă un bărbat în sandale încă de la prima întâlnire, deși, dacă alegeți modelul potrivit pot fi o adevărata declarație de stil (pe care va trebui să o păstrați pentru mai târziu).

Autor articol: Diana Roman

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!