Ce puteţi face dacă nu primiţi acasă lucrurile achiziţionate online?

Articol publicat in sectiunea Bani, taxe şi beneficii pe data 2 februarie 2015

Cumpărăturile realizate online sunt una dintre cele mai bune soluţii de a vă asigura că veţi primi cele mai bune preţuri. Dar ce este de făcut când lucrurile cumpărate nu ajung la dumneavoastră?

În cazul în care vă aflaţi în situaţia de mai sus, reţineţi sfaturile următoare:

  • Înainte de a apela la un anume magazin online, căutaţi câteva informaţii despre acesta. Cunoaşteţi firma? Sau este un magazin de nişă de care nu aţi mai auzit? Verificaţi dacă dispune de o adresă decentă şi vedeţi dacă răspunde cineva la numărul de telefon de pe site, pentru siguranţă. Dacă este un magazin din Marea Britanie, puteţi să verificaţi dacă este vorba de o companie înregistrată, la Companies House (http://www.companieshouse.gov.uk).
  • Verificaţi forumurile cumpărătorilor pentru a vedea dacă există experienţe şi păreri negative vizavi de o anume companie. Chiar dacă este cunoscut faptul că unii competitori postează comentarii negative la adresa companiilor rivale, dacă o anume companie adună un număr crescut de aprecieri negative şi extrem de puţine pozitive, atunci este clar că trebuie să staţi departe de ea.
  • Păstraţi toate detaliile comenzii, scoateți-o la imprimantă şi, dacă va merge ceva rău, veţi avea la dispoziţie toate informaţiile necesare.
  • Dacă respectiva companie nu reuşeşte să vă livreze produsul/produsele până la data garantată, puteţi cere returnarea banilor şi o anume formă de compensare a problemelor prin care aţi trecut.
  • Folosiţi un card de credit dacă achiziţionaţi produse între 100 şi 30.000 de lire. Prin lege, compania de creditare/banca de la care aveţi cardul este obligată să vă restituie suma respectivă.
  • Alternativ, dacă valoarea achiziţiei este sub 5.000 de lire, şi a fost realizată cu un card de debit, acţionaţi-l în judecată pe cel de la care aţi cumpărat, la curtea pentru plângeri minore (small claims court). Acest proces poate fi început extrem de rapid, apelând la site-ul Money Claim (https://www.moneyclaim.gov.uk/web/mcol/welcome).
  • Dacă preferaţi să discutaţi în mod direct cu cineva, înainte de a întreprinde ceva, atunci adresaţi-vă celor de la Citizen’s Advice Bureau. Pentru a găsi cel mai apropiat birou al acestora, apelaţi la citizensadvice.org.uk.

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!