Ce tip de breton ţi se potriveşte?

Articol publicat in sectiunea Femina pe data 10 iulie 2014

bretonIdeea de breton este una dintre cele mai populare metode prin care femeile de pretutindeni decid să îşi reîmprospăteze tunsoarea. Cele mai multe dintre ele fac pasul cel mare din dorinţa de schimbare, fără a acorda o mare importanţă texturii părului, formei feţei sau stilului de viaţă, însă toate aceste aspecte sunt cruciale în alegerea tipului de breton potrivit.

Încadrându-te corect într-o tipologie a feţelor, vei avea oportunitatea de a corecta, prin intermediul coafurii şi în mod expres, a tunsorii, proporţii deranjante ale frunţii, pomeţilor sau mandibulei. Stilul de viaţă va pune amprenta asupra coeficientului de dificultate în coafare, iar textura părului va contribui şi ea în îngrijirea părului şi stilizarea acestuia.

 

Breton pentru faţa ovală

Bretonul drept, greoi, era până de curând versiunea statement cu un efect excepţional asupra unei feţe înguste, ovale. Recent, bretonului i-au fost aduse câteva modificări minore, care au rolul de a complimenta şi forma rotundă a feţei purtătoarei. Inspiră-te din look-ul frumoasei Taylor Swift şi optează pentru un breton lung care acoperă sprâncenele pe centru şi coboară în lateralele frunţii până la linia pomeţilor.

 

Breton pentru feţe mici

Dacă ai trăsăturile feţei delicate, probabil că şi fruntea ta este prea mică pentru a susţine estetic un breton dramatic. În acest caz, optează pentru un breton filat sau pentru unul asimetric. Un alt truc, la care a recurs şi Michelle Williams, ar fi să încerci o tunsoare scurtă pentru a reda iluzia unui breton care porneşte mai sus decât linia părului şi lungeşte vizual chipul.

 

Breton pentru păr creţ

Dacă ai părul creţ sau ondulat, un breton lateral și lung este cea mai bună variantă. Astfel, poţi coafa părul folosind o placă de îndreptat ori poţi păstra linia naturală a părului fără a-ţi face probleme referitoare la aspectul coafurii. Bretonul lateral se potriveşte foarte bine şi celor cu mandibula proeminentă (faţa rotundă, faţa pătrată etc.), întrucât conferă iluzia optică de subţiere.

 

Breton pentru faţa lungă

Dacă ai faţa lungă, bretonul este o soluţie foarte bună de a scoate în evident jumătatea inferioară a chipului, indiferent de formă. Cu toate acestea, o variantă preferată de cele cu faţa ovală, lungă, este bretonul până la nivelul pomeţilor, ce încadrează faţa şi o lăţesc optic.

 

Breton pentru faţa pătrată

Bretonul filat într-o parte este tipul de breton care corectează trăsături precum fruntea prea lată, nasul prea mare, fiind ideal pentru a minimiza unghiurile unei feţe pătrate. Nu este recomandat celor cu faţa ovală, prelungă, întrucât accentuează lungimea feţei.

 

Breton asimetric pentru faţa rotundă

Bretonul asimetric este potrivit pentru faţa ovală şi rotundă şi este cea mai bună soluţie pentru cele care au păr fin şi se confruntă cu lipsa de volum. El este perfect dacă doriţi să atrageți atenţia de la bărbie sau de la o frunte mai mare. Puteţi alege acest tip de breton indiferent de lungimea sau textura părului.

Autor articol: Diana Roman

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!