Ce tratamente nu aveţi voie să faceţi vara

Articol publicat in sectiunea Sănătate pe data 10 iulie 2014

Medicii vă sfătuiesc să amânaţi până la toamnă operaţiile de extirpare a polipilor nazali. De asemenea, riscul de apariţie a petelor pe piele în urma exfolierii chimice sau tratamentelor cu laser este foarte

mare în timpul verii. Dacă nu sunt urgente, operaţiile în zona nasului, gurii şi gâtului sunt de regulă amânate pentru lunile mai reci, spun specialiştii. În timpul verii, riscul de hemoragie în această zonă este foarte mare din cauza temperaturilor ridicate. Dacă totuşi insistaţi să vă operaţi în sezonul cald, medicii vă avertizează că riscaţi să faceţi o anemie puternică în urma hemoragiei şi să deveniţi mai vulnerabil la infecţii. De asemenea, vă veţi recupera mult mai greu decât dacă aţi face intervenţia în timpul sezonului rece.

Operaţia, necesară când pacientul are febră

Operaţiile care se pot amâna până la toamnă sunt cele de îndepărtare a polipilor nazali şi a amigdalelor, deviaţiile de sept şi cele estetice (cum sunt cele de remodelare a nasului). Sunt, totuşi, şi situaţii când se fac operaţii în sezonul cald. Nu poate fi amânată operaţia dacă pacientul are febră, nu poate deschide gura sau se sufocă (în cazul polipilor pe coardele vocale). Intervenţia nu va fi amânată nici în cazul în care medicul a depistat o tumoare.

În sezonul cald, medicii interzic şi tratamentele dermato-cosmetice. Este vorba despre tratamentele de îngrijire şi de reparare a pielii după agresiuni. Nu se vor efectua tratamente de tip IPL (lumină intens pulsată) pentru epilare, reîntinerirea pielii sau tratarea leziunilor pigmentare şi vasculare. Cel mai mare risc în cazul acestor proceduri este de apariţie a petelor pe piele (hiperpigmentare). De asemenea, medicii interzic în timpul verii peelingurile chimice şi dermabraziunea, care pot avea acelaşi efect: de hiperpigmentare.

În sezonul estival nu se recomandă nici îndepărtarea dilataţiilor vasculare cu ajutorul laserului şi nici îndepărtarea papiloamelor (excrescenţe cutanate la nivelul feţei ori decolteului) cu laser CO2.

Autor articol: Diana Roman

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!