Ce trebuie să faci pentru un bronz perfect?

Articol publicat in sectiunea Femina pe data 3 iulie 2015

protectie-solaraŞtim foarte bine cât de periculos este să stai la soare, tocmai de aceea un bronz perfect trebuie să fie şi un bronz sănătos. Iată ce trebuie să faci:

 

Exfolierea

Foloseşte un scrub de corp din comerţ sau prepară singură o mască pentru corp în casă. Iată o idee: zaţ de cafea, miere, zahăr alb sau brun, ulei (la alegere: măsline, avocado, macadamia etc). Se amestecă ingredientele, zaţul de cafea trebuie să fie uscat sau aproape uscat, se aplică energic pe pielea uscată şi se clăteşte.

 

Hidratarea

Pielea se hidratează bine înainte de a aplica uleiul de plajă. Insistă în zone mai uscate precum: coate, genunchi, călcâie. Dacă vrei să eviţi o piele uleioasă, aplică o cremă cu glicerină. Alege cu grijă loţiunea de plajă. Dacă stai la plajă dimineaţa când soarele este blând, poţi folosi o loţiune cu factor de protecţie scăzut. Aplică loţiunea pe tot corpul pentru a nu te bronza diferit.

După plajă, fă un duş călduţ şi aplică loţiune de după plajă pentru a calma pielea. Apa rece îţi va închide porii şi te va ajuta să-ţi aduci corpul la o temperatură normală.

Loţiunea pentru protecţie solară nu se aplică doar la plajă; dacă stai în soare sau eşti la cumpărături în aer liber, aplică loţiune pe braţe şi pe toată suprafaţa corpului care este expusă la soare. Nu sta la soare într-un mod agresiv. Faptul că stai cu două ore mai mult la soare când nu trebuie nu te va ajuta să te bronzezi mai mult, ci mai degrabă să te arzi.

Nu folosi ulei de măsline pentru a obţine un bronz perfect. Deşi această tehnică este din ce în ce mai folosită, nu vei obţine decât nişte arsuri urâte.

Autor articol: Diana Roman

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!