Cea mai mare distincție a Universității de Artă Plastică din Derby, câștigată de un student român

Articol publicat in sectiunea Diaspora, Educaţie şi învăţământ, Poveşti româneşti pe data 10 iunie 2015

Studentul român Luliu Leonard Mei-Roșu a obținut, pe 29 mai, cea mai înaltă distincție a Universității de Artă Plastică din Derby, premiul vice-cancelarului pentru lucrarea sa „Transcending Dwellings”.

Potrivit site-ului derby.ac.uk, tânărul este studentul Universității din Derby din anul 2012 și a ajuns în Marea Britanie pentru a-și urma dragostea pentru artă și a câștigat un premiu important pentru proiectul său din ultimul an de studii. Proiectul studentului român reprezintă clădiri populare din Derby amplasate vertical, pe tije de metal, se mai arată pe site-ul amintit.

Luliu a spus că a ales cursurile Universității din Derby pentru facilitățile de acolo și pentru libertatea cursurilor.

Tânărul a declarat că a fost uimit atunci când a fost anunțat că a câștigat cea mai râvnită distincție din universitate. „Este o mare onoare și mă motivează într-adevăr să îmi continui pasiunea pentru artă”, a mai spus el.

————————————–

„Sunt foarte mândru de proiectul meu final. Eu definesc munca mea ca pe o tranziție de la arhitectură la sculptură, prin crearea fanteziei și a stării de visare. În munca mea, am combinat stilul gotic al clădirilor vechi, care mă inspiră, cu elemente din propria mea cultură tradițională, după care le-am reprezentat pe axă verticală, pentru a arăta simbioza culturală.”

Luliu Leonard Mei-Roșu

————————————–

Autor articol: Oana Padureanu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!