Cea mai nouă metodă prin care ți se fură de pe card!

Articol publicat in sectiunea Articole importante, Bani, taxe şi beneficii, E țeapă, UK la zi pe data 24 mai 2016

plata card

Tot mai mulți români se plâng de faptul că le sunt sustrase sume de bani din conturi. Modalitățile de operare ale celor care dau aceste lovituri sunt diverse.

Iată un exemplu:

„Atenție când plătiți cu cardul! Undeva la începutul anului am fost la o benzinărie să alimentez cu benzină și neavând cash la mine am plătit cu cardul. Când m-am dus la ghișeu vânzătorul mi-a luat cardul, l-a trecut printr-un POS identic cu unul normal și mi-a înmânat un terminal, pe care scria numele unei bănci, ca să introduc codul PIN. După ce am introdus codul PIN acesta a luat terminalul și l-a pus pe ghișeu. După un minut mi-a spus că nu a funcționat tranzacția și să mai introduc încă o dată codul PIN. De data asta el a trecut cardul prin POS-ul băncii și tranzacția s-a efectuat cu succes. Numai că, prima dată, el mi-a copiat banda magnetică a cardului și de asemenea codul PIN. Asta s-a întâmplat undeva la începutul săptămânii.

Vineri, când m-am uitat în cont, am avut surpriza să văd că tocmai ridicasem numerar de la Londra. Se pare că mi-au reprodus cardul și l-au folosit pentru ridicări de numerar. «Norocul» meu a fost că am sesizat din timp ridicările de numerar și am reușit să blochez cardul. Paguba a fost destul de mare și banca oricum nu te despăgubește deoarece e «PIN based transaction». În concluzie, dacă cineva îți spune că nu a funcționat tranzacția și-ți spune să mai introduci încă o dată codul PIN, atunci trebuie să-ți arate un bon pe care scrie motivul din care nu a fost acceptată prima dată tranzacția.”

Autor articol: Bianca Radulescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!