Cea mai populară mâncare europeană!

Articol publicat in sectiunea Divertisment pe data 3 iulie 2014

sarmaluteÎn ziua alegerilor europarlamentare, europenii nu și-au desemnat doar reprezentanții în forul european, ci au votat și altceva, pentru unii aproape la fel de important.

Astfel, UE a realizat un sondaj online, pe pagina oficială de Facebook a Parlamentului European, pentru a afla care e cel mai îndrăgit fel de mâncare din Europa.

Potrivit voturilor virtuale, cea mai populară este salata bulgărească, care a strâns peste 19.000 de Like-uri. Pe locul II este supa de sfeclă roșie din Lituania, cu 5.500 de Like-uri, iar pe locul III, sărmăluțele românești (1.155 Like-uri).

În schimb, faimoasele spaghete carbonara, supa gazpacho din Spania, șnițelul vienez sau celebrul „fish and chips” britanic au luat sub 1.000 de Like-uri.

Rezultatul votului a stârnit reacții aprinse pe pagina de Facebook a Parlamentului European. Unii utilizatori susțin că salata bulgărească e de fapt o rețetă tradițională macedoneană, iar alții că salata grecească cu brânză feta e mult peste cea a vecinilor de la sud de Dunăre.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!