Cea mai redusă rată a şomajului de la începerea crizei economice

Articol publicat in sectiunea Muncă, UK la zi pe data 20 octombrie 2015

Piaţa forţei de muncă din Marea Britanie a continuat să se consolideze în perioada iunie – august 2015, în timp ce rata anuală de creştere a salariilor a urcat peste aşteptări.

Oficiul Naţional de Statistică (ONS) din Marea Britanie a anunţat că rata şomajului a scăzut la 5,4% în perioada iunie – august 2015, cel mai redus nivel din 2008. Numărul şomerilor în Regatul Unit a scăzut cu 79.000, la 1,77 milioane, cel mai redus nivel din ultimii şapte ani, a anunţat ONS. De asemenea, numărul persoanelor care au solicitat în septembrie indemnizaţie de şomaj a crescut cu 4.600, la 796.200, spune BBC, citat de Capital.

Conform datelor ONS, rata anuală de creştere a salariilor, incluzând bonusurile, a fost de 3%, uşor sub aşteptările analiştilor. Rata anuală de creştere a salariilor, excluzând bonusurile, a încetinit uşor, la 2,8%, de la 2,9% în perioada aprilie-iunie 2015, când s-a înregistrat cel mai semnificativ ritm de creştere din ultimii şase ani. Banca Angliei estimează o creştere de 3,5% a salariilor până la sfârşitul acestui an, dar sub nivelul de dinaintea crizei, de 4,5%. 

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!