Cea mai urâtă clădire nouă din Marea Britanie: The Walkie Talkie!

Articol publicat in sectiunea Timp liber pe data 3 ianuarie 2016

uk_Walkie Talkie

Zgârie-nori-ul din centrul Londrei, poreclit The Walkie Talkie, deschis publicului în aprilie 2014, a câştigat în mod nefericit Cupa Carbuncle, care desemnează în fiecare an cea mai „rea” clădire nouă din Marea Britanie.

În scurta sa istorie, turnul de 37 de etaje cu spaţii de birouri de la 20 Fenchurch Street are deja la activ nişte performanţe surprinzătoare. A reflectat şi concentrat razele soarelui către maşinile parcate în dreptul clădirii, pârjolind exteriorul unui Jaguar. Apoi, criticii au comparat gradină de trei etaje din acoperiş cu un terminal de aeroport. În final, s-a raportat că Walkie Talkie-ul are şi darul de a crea un puternic curent de aer la bază, deloc plăcut, în special în zilele cu vânt.

Thomas Lane, administratorul evenimentului, este de părere că Walkie Talkie-ul „se potriveşte cu arhitectura ambientală precum un musafir nepoftit la o petrecere”.

Lane a provocat audienţa să găsească ceva pozitiv de spus despre Walkie Talkie:

—————————————

„Se umflă spre vârf într-o manevră cinică de a maximiza suprafaţa spaţiului de valoare premium de la etajele superioare, sfidând principiul clasic conform căruia clădirile înalte se îngustează elegant când se apropie de vârf sau, cel puţin, au laturile verticale paralele.”

—————————————

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!