Ceaiuri de slăbire care dau rezultate

Articol publicat in sectiunea Sănătate pe data 29 mai 2015

Vrei să slăbeşti şi ai nevoie de o recomandare bună pentru un ceai de slăbit care să dea şi rezultate? Află ce trebuie să conţină un ceai de slăbit bun şi pe ce perioadă este indicat să-l consumi!

Ceaiurile de slăbit sunt la mare căutare, însă trebuie să fii foarte atentă şi selectivă atunci când le alegi, deoarece ele pot să-ţi afecteze grav sănătatea. Combinaţia de plante şi durata consumului sunt cele mai importante aspecte de care trebuie să ţii cont înainte de a-l cumpăra.

Cele mai importante plante care trebuie să se regăsească într-un ceai de slăbit sunt:

 

Volbura şi pătlagina

Au efect laxativ, favorizând eliminarea toxinelor pe cale intestinală.

 

Ienupărul şi păpădia

Acţionează la nivelul epiteliului renal, stimulând excreţia acidului uric, a clorurilor şi a apei.

 

Sunătoarea şi pătlagina

Îţi protejează ficatul şi joacă un rol important în metabolizarea lipidelor, în neutralizarea şi eliminarea substanţelor nocive pentru organism.

 

Salvia şi păpădia

Stimulează secreţia biliară, contribuind la buna digestie a grăsimilor.

 

Hoodia gordonii

Este o plantă originară din deşertul Kalahari, folosită de secole de triburile nomade, aflăm de la dr. Carmen Nonn. Ea acţionează la nivelul centrului saţietăţii din hipotalamus, eliberând un compus chimic similar cu glucoza, dar de 100 de ori mai puternic care inhibă senzaţia de foame.

 

Garcinia cambogia

Este fructul unui copac care creşte în India şi Asia de Sud şi acţionează eficient asupra controlului greutăţii, spune dr. Carmen Nonn. „Numeroase studii au arătat că acesta reduce apetitul, împiedică transformarea glucidelor în lipide, arde grăsimile preexistente, induce termogeneza, astfel scade greutatea corporală şi previne acumularea de lipide în ficat”, adaugă specialistul.

 

Seminţele de in

Induc senzaţia de saţietate şi reduc absorbţia grăsimilor, pentru că au un conţinut bogat de mucilagii care se depun pe suprafaţa mucoasei gastro-intestinale.

 

Cicoarea şi spirulina

Contribuie la controlul greutăţii prin scăderea apetitului, având totodată şi efect hipocolesterolemiant.

Aşadar caută combinaţiile de ceaiuri care au aceste plante. Pe lângă aceste plante, ceaiul poate să conţină şi altele, cum ar fi: frunze de ceai verde, frunze de senna, frunze de leuştean, ortosiphon, sânziene, rizomi de revent, fructe de anason, fructe de coriandru, rizomi de ghimbir.

Atenţie! Respectă întotdeauna dozele şi perioada recomandată de administrare care apare precizată pe ambalaj sau prospect. Nu face excese, deoarece îţi pui în pericol sănătatea!

Orice cură, nu numai cea cu ceaiuri ar trebui urmată între 4-8 săptămâni, tocmai pentru ca organismul să aibă timp să se obişnuiască cu schimbările care se petrec. În principiu, sunt recomandate 3-4 căni pe zi între mese. Ceaiurile care sunt destinate curei de slăbire trebuie să conţină amestecuri de plante care reglează digestia (sunt recomandate în constipaţie), au efect diuteric, laxativ, sudorific, lipolitic şi care accelerează metabolismul, sunt energizante, detoxifiante şi acţionează împotriva efectelor îmbătrânirii. De fapt, aceste ceaiuri ajută organismul să funcţioneze la cote maxime şi să renunţe uşor la tot ceea ce nu îi trebuie, adică toxine şi grăsime în exces.

Autor articol: Diana Roman

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!