Cehia și-a anunțat echipa

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 29 ianuarie 2016

614 beguCăpitanul-nejucător al echipei Cehiei, Petr Cala, a anunţat echipa care va face deplasarea la Cluj pentru a înfrunta reprezentativa României, în Sala Polivalentă, pe suprafaţă rapidă, pentru un loc în semifinalele FED Cup.

Petra Kvitova (7 WTA), Karolina Pliskova (12 WTA), Barbora Strycova (48 WTA) şi Denisa Allertova (66 WTA) sunt cele patru jucătoare selecţionate pentru meciul din primul tur al Grupei Mondiale Fed Cup, împotriva echipei României, pregătite de Alina Tecşor-Cercel, anuţă site-ul oficial al competiţiei.

Din echipa Cehiei lipseşte Lucie Safarova, a doua cea mai bună jucătoare a campioanei ediţiei precedente, potrivit clasamentului individual de simplu, aceasta ocupând locul 9 WTA. Sportiva de 28 de ani are probleme fizice şi a ratat primul turneu de Mare Şlem al anului din cauza complicaţiilor apărute după o infecţie bacteriană apărută în toamna anului trecut.

Componenţa echipelor pentru Fed Cup trebuie anunţată cu cel puţin zece zile înainte de confruntarea propriu-zisă. Duelul Români -Cehia este programat în weekendul 6-7 februarie.

România a pierdut singura partidă directă împotriva Cehiei, în 1980, cu 2-1. Virginia Ruzici, Florenţa Mihai şi Lucia Romanov au fost convocate pentru acel meci contând tot pentru sferturile de finală ale competiţiei şi disputat pe teren neutru, la Berlin, în Germania de Vest.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!