Cel mai bun 11… varianta Chivu

Articol publicat in sectiunea Stranieri pe data 18 martie 2016

621 chivuCristian Chivu (35 de ani), fostul căpitan al echipei naţionale a României, a acordat un interviu publicaţiei Eu Sunt 12 în care, printre alte subiecte, şi-a ales cel mai bun 11 din istoria primei reprezentative.

Între cele 76 de selecţii pe care le-a strâns Chivu la naţională, fostul jucător de la Ajax Amsterdam a apucat să joace şi cu membrii Generaţiei de Aur, cea care a obţinut performanţe istorice, dar şi în cea căreia, împreună cu Mutu, i-a dat numele.

În poartă, Chivu l-a ales pe Bogdan Lobonţ, legitimat în acest moment la AS Roma, postul de fundaş dreapta fiind ocupat de Dan Petrescu. Cuplul de fundaş centrali este format din Gică Popescu şi Miodrag Belodedici, în timp ce Michael Klein ocupă postul de fundaş stânga.

La mijlocul terenului, Cristi Chivu i-a ales pe Ionuţ Lupescu, Ilie Balaci şi Nicolae Dobrin, iar linia de atac este formată din Adrian Ilie, Gheorghe Hagi şi Adrian Mutu, ultimii doi fiind cei mai buni marcatori din istoria naţionalei României.

Cel mai bun 11 din istoria naţionalei, ales de Cristi Chivu, într-un sistem 4-3-3: Lobonţ – Petrescu, Belodedici, Popescu, Klein – Lupescu, Balaci, Dobrin – Ad. Ilie, Hagi, Mutu.

Un 11 reditabil, irepetabil în istoria modernă a naționalei, dar noi considerăm că este sub 11-le cu care România a evoluat la Mondialele din Mexic, în 1970.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!