Cel mai mare jaf din istoria Londrei: au fost furate bijuterii estimate la 200 de milioane de lire!

Articol publicat in sectiunea UK la zi pe data 27 aprilie 2015

Londra_jaf

O bandă de hoți a dat, probabil, CEL MAI MARE JAF din istoria Londrei, după ce a profitat de vacanţa de Paşte pentru a pătrunde într-un depozit de seifuri. De acolo, a furat bijuterii şi pietre preţioase a căror valoare este estimată la 200 de milioane de lire sterline, scriu jurnaliștii britanicii de la  Daily Mail.

Banda de hoţi ar fi pătruns în clădire în noaptea de joi spre vineri, înainte de Paștele Catolic, după ce angajaţii Hatton Garden Safe Deposit Ltd au plecat de la serviciu, având la dispoziţie patru zile pentru a sparge cutiile de valori. Poliţia metropolitană a anunţat că aproximativ 70 din totalul de 600 de seifuri au fost sparte.

Jaful pare desprins din filme: hoţii ar fi pătruns prin acoperiş, apoi au coborât prin casa liftului şi au folosit echipamente performante pentru a tăia pereţii camerei securizate în care se aflau seifurile. Bijutierii londonezi, care îşi ţin adesea bijuteriile în seifuri în weekend-urile prelungite, se tem că numeroase diamante, ceasuri şi bani numerar au fost furaţi. Un diamant estimat la 500.000 de lire sterline (aproximativ 690.000 de euro) se află printre cele mai valoroase obiecte furate.

Roy Ramm, un fost comandant al unităţii responsabile cu jafuri armate din cadrul Poliţiei Metropolitane, a declarat că nu ar „fi surprins” dacă valoarea bijuteriilor furate ar fi de 200 de milioane de lire sterline (275 de milioane de euro). Se pare că, în timpul operaţiunii, hoţii ar fi declanşat un semnal de alarmă, dar un agent de securitate care a sosit la faţa locului ar fi declarat că nu este „plătit suficient” încât să intre în clădire pentru a se asigura că totul este în regulă, a afirmat Norman Bean, un client al depozitului de seifuri. „Acesta ar putea fi cel mai mare jaf din Londra”, a adăugat Bean.

Cel mai rău este că poliţia ar putea să nu afle niciodată ce bunuri s-au furat, deoarece victimele preferă adesea să nu spună ce conţineau cutiile lor de valori. De asemenea, se pare că unii dintre clienţii depozitului nu aveau bunurile asigurate.

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!