Cel mai mare triatlon din est, la Mamaia

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 4 septembrie 2014

548 triatlonÎntre 5-7 septembrie 2014 va avea loc cel mai mare concurs de triatlon din Europa de Est, Triathlon Challenge Mamaia. În acest an, competiția propune noutăţi legate de traseu, dar şi de participanţi. Organizatorii promit mult spectacol şi o atmosferă deosebită, şi nu doar pentru că se fac șase ani de eveniment la malul mării, cât mai ales pentru că elita Europei şi concurenţi din SUA, Noua Zeelandă şi America de Sud se vor reuni la Mamaia ETU European Cup în 7 septembrie.

Triathlon Challenge este o competiţie sportivă destinată maselor, un concurs la care se poate înscrie orice persoană indiferent de pregătire sau condiţie fizică. Toţi pasionaţii de înot, ciclism şi alergare, iubitori ai sportului şi ai mișcării în aer liber, se vor întâlni într-o cursă cu totul deosebită care va marca începutul toamnei.

După cinci ani, evenimentul de anul acesta devine internaţional şi devine gazda Cupei Europene. 75 de participanţi la Elite Men şi 30 la Elite Women din peste 25 de ţări şi de pe patru continente au anunțat deja participarea în ziua dedicată lor, 7 septembrie.

În același timp Triathlon Challenge Mamaia va fi şi gazda Romanian Triathlon Series Grand Final, fiind ultimul concurs din circuitul triatloanelor de şosea.

Profesioniștilor care vor participa la Cupa Europeană le-au fost pregătite deja premii în valoare de 12.500 de euro. Vor fi premiaţi în cadrul Cupei Europene şi primii trei clasaţi de naționalitate română, dar şi sportivii de performanţă din România prin intermediul categoriei Open. Vor fi oferite și premii în vouchere şi obiecte pentru amatori. Fondul total de premiere va fi de 26.400 euro.

Ediția vine cu noutăţi şi la capitolul traseu. Prima şi cea mai importantă este legată de start. Se va înota în mare, cu startul dat de pe plaja din faţa Hotelului Rex, iar totul va fi pregătit pentru un plus de spectacol, o zonă mai mare de desfăşurare şi o expunere excelentă. Zona dinspre înot spre bicicletă devine mai lungă, având 400 de metri, şi va trece peste pasarela nou construită. Un alt element nou este și finalul lung de 100 metri cu zonă controlată post-finish pentru participanţi, pe modelul Campionatului Mondial de Triatlon.
Participaţii pot alege între probele individuale sau de ştafetă, iar distanţele sunt următoarele:

•    400 m înot + 12 km ciclism + 2.5 km alergare pentru proba supersprint

•    750 m înot + 20 km ciclism + 5 km alergare la proba sprint & ştafetă sprint

•    1.500 m înot + 40 km ciclism + 10 km alergare la proba olimpică & ştafetă olimpică

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!