Cel mai rapid mâncător de hot-dog

Articol publicat in sectiunea Divertisment pe data 10 iulie 2014

Americanul Joey Chestnut a fost desemnat, pentru a opta oară, cel mai rapid înghiţitor de hot dog. El a consumat

61 de sandvişuri cu cârnăciori în 10 minute, în cadrul unui concurs organizat în 4 iulie, de Ziua Independenţei, în Coney Island, New York. Deşi a câştigat din nou concursul, bărbatul în vârstă de 30 de ani nu şi-a depăşit propriul record, stabilit anul trecut, cu 69 de cârnăciori înghiţiţi în doar 10 minute, informează theguardian.com, citat de Mediafax.

„Sunt cel mai bun mâncător de hot dog din lume”, a declarat Joey Chestnut, conform huffingtonpost.com.

În cadrul ediţiei din acest an a concursului, Joey Chestnut i-a făcut şi o surpriză iubitei sale, Neslie Ricasa, cu care are o relaţie de trei ani. Joey a cerut-o în căsătorie pe Neslie, chiar pe scena competiţiei, iar aceasta a acceptat.

Joey Chestnut este pasionat nu numai de hot dog. El deţine recorduri mondiale şi pentru că a mâncat cinci kilograme de macaroane cu brânză în 7 minute şi 188 de ardei în 10 minute.

Pe de altă parte, la concursul organizat cu prilejul Zilei Independenţei, Miki Sudo, în vârstă de 28 de ani, a obţinut acelaşi titlu la categoria feminină, cu 34 de sandvişuri cu cârnăciori înghiţite în 10 minute. Ea a învins-o astfel pe Sonya Thomas, numită „văduva neagră”, câştigătoarea acestui concurs în ultimii trei ani.

Prima ediţie a acestui concurs a avut loc în 1916, când câştigătorul a mâncat numai 13 preparate de acest fel.

Potrivit legendei, patru imigranţi au decis să afle care dintre ei era capabil să mănânce cât mai mulţi cârnăciori posibil pentru a stabili care dintre ei este „mai american”.

Concursul are loc cu ocazia zilei naţionale a SUA, pe 4 iulie, în Coney Island, la sud de cartierul Brooklyn din New York.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!