Cel mai scump one bed flat: 10 milioane de lire sterline

Articol publicat in sectiunea UK la bani mărunţi pe data 2 februarie 2015

Este vorba de un complex de blocuri cu apartamente exclusiviste la adresa One Hyde Park.

Apartamentul de 10 milioane de lire sterline se desfăşoară pe două etaje şi are 175 de metri pătraţi. Etajul inferior este ocupat de un dormitor dublu cu o baie ensuite, iar pe cel superior se desfăşoară un living room open plan, cu dining room şi o toaletă.

La această adresă şi-au cumpărat apartamente oameni extrem de bogaţi, printre ei numărându-se dezvoltatorul imobiliar Christian Candy, un fost prim ministru din Qatar, Sheikh Hamed Bin Jassim al-Thani şi cel mai bogat om din Ucraina, Rinat Akhmetov. La această adresă un penthouse s-a vândut cu 140 de milioane de lire sterline, iar cine va cumpăra acest apartament de 10 milioane de lire va trebui să achite statului o taxă de timbru în valoare de 1,1 milioane de lire sterline.

Majoritatea proprietarilor de apartament din acest complex nici nu locuiesc la Londra – mulţi dintre ei îşi vizitează apartamentele doar câteva săptămâni pe an şi şi le-au cumpărat din acelaşi motiv pentru care îţi cumperi o maşină exagerat de scumpă: ca să se dea mari! Altfel, complexul de apartamente, pe lângă luxul debordant şi facilităţile perfecte, fiind aproape nelocuit, ai putea spune că este sinistru.

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!