Cele mai apreciate destinaţii turistice din UK

Articol publicat in sectiunea Timp liber pe data 31 martie 2015

uk_Blackpool_Sea Life

Trip Advisor a compilat un top al celor mai importante destinaţii turistice britanice, după aprecierile postate pe portalul de turism. Reiese că destinaţiile mai de la nord nu sunt mai deloc evitate, ci dimpotrivă.

De altfel, topul primelor zece este dominat de oraşele nordice, în listă regăsindu-se doar două destinaţii sudice – Londra, care este fruntaşa topului şi staţiunea Devon din Torquay, pe locul patru.

A doua în clasament se situează capitala scoţiană, Edinburgh, în timp ce Landudno, oraşul de coastă galez, ocupă locul trei, Liverpool se regăseşte pe locul cinci, iar pe locul şase a ieşit Blackpool (foto: acvariul Sea Life), cu minunatul său parc de distracţii. Restul topului este completat de Belfast, aflat pe locul şapte, York pe opt, de Keswick din Lake District care se situează pe locul nouă, în timp ce Glasgow, cel mai mare oraş scoţian, închide lista celor zece destinaţii turistice britanice.

Portalul de turism Trip Advisor a întocmit şi alte topuri. Spre exemplu, Londra ocupă locul trei după Istanbul şi Praga, pentru cea mai bună destinaţie europeană, respectiv locul şase pentru cea mai bună destinaţie a lumii, în coborâre de pe locul trei, conform cu clasamentul de anul trecut. În acest ultim clasament Londra a reuşit performanţa de a se situa în primele zece destinaţii în ultimii cinci ani.

Cea mai râvnită destinaţie turistică este anul acesta Marrakech din Maroc, urmat de Sierm Reap din Cambogia, de Istanbul din Turcia şi de Hanoi din Vietnam. Roma a coborât şi ea în clasament, de pe locul doi pe locul şapte, în timp ce New York nu apare pe listă în doilea an consecutiv.

James Kay, un reprezentat al TripAdvisor, a comentat: „În UK competiţia este acerbă, destinaţii precum Llandudno şi Blackpool reuşind să ţină piept cu succes oraşelor mai mari.”

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!