Cele mai bune zece filme ale tuturor timpurilor

Articol publicat in sectiunea Monden pe data 11 martie 2016

The Godfather (1972)Revista britanică „Sight and Sound” și-a propus un plan ambițios: să afle care sunt cele mai bune filme din istorie, bazându-se pe răspunsurile a 358 de nume importante din lumea cinematografiei precum: Quentin Tarantino, Martin Scorsese, Woody Allen, Francis Ford Coppola și mulți alți regizori și actori care au un cuvânt de spus în această industrie.

Tokyo Story (1953)

O poveste tristă, dar adevărată, regizată de Yasjiro Ozu. Filmul spune povestea unui cuplu format din doi soți mai în vârstă care vor să-și viziteze copiii pe care nu i-au văzut de patru ani. Doar că aceștia sunt mult prea preocupați de propriile vieți ca să aibă timp de cei care i-au adus pe lume. O poveste incredibilă, care vă va determina să va reevaluați valorile și prioritățile.

Space Odyssey (2001)

Cine suntem noi în Univers? Echipajul navei spațiale Discovery One trebuie să găsească răspunsul la această întrebare care frământă omenirea de secole. Aceștia explorează galaxia pentru a înțelege dacă extratereștrii există într-adevăr și de ce nu intră în contact cu pământenii. Scenariul legendarului Stanley Kubrick a făcut furori în lumea cinematografiei, iar cinefilii susțin că acesta e un film de referință care nu trebuie ratat.

Citizen Kane (1941)

Ce este visul american? Cum poate fi împlinit? Odată împlinit, garantează fericirea? Sunt doar câteva dintre întrebările care îl obsedează pe cetățeanul Kane, un bărbat atât de obsedat de putere și de bani încât ajunge la un pas de a cădea în prăpastia lăcomiei.

8½ (1963)

Guido, eroul central al poveștii, este un talentat regizor care urmează să producă un film despre lupta pentru supraviețuire după un dezastru nuclear. Totul este pregătit pentru prima zi de filmare, însă Guido se lovește de un blocaj psihic care îl împiedică să-și ducă planul la îndeplinire.

Taxi Driver (1976)

Travis Bickel este un veteran de război care lucrează ca șofer de taxi pe timpul nopții. Lovindu-se de fărădelegi și mizerie în fiecare noapte, se hotărăște să schimbe lucrurile. Visează să curețe orașul de tot ce e rău și dăunător. Martin Scorsese și Robert de Niro, o echipă excepțională care a realizat unul dintre cele mai bune filme din istorie.

Apocalypse Now (1979)

Filmul regizat de Francis Ford Coppola este considerat cel mai puternic film despre război realizat vreodată. Povestea dezvăluie fără rezerve atrocitățile de pe front. Până și cei mai aprigi critici de film susțin că nu există film mai emoționant decât „Apocalyse Now”, fiind una dintre producțiile cinematografice care îți pot schimba viața.

The Godfather (1972)

Puțin probabil să întâlniți vreodată o persoană care nu a auzit de cel mai cunoscut clan mafiot al Americii, familia Corleone. Personajele lui Mario Puzo au prins viață datorită lui Francis Ford Coppola și de atunci scriu istorie. Filmul e considerat și acum o Biblie modernă și cel mai reprezentativ pentru genul dramatic.

Vertigo (1958)

Un film fundamental pentru autocunoaștere și pentru conștientizarea diferenței dintre iluzie și realitate. Alfred Hitchcock a creat o poveste unică despre iubire absolută, idealul de frumusețe și ambiția unui om de a transforma cele două noțiuni în realitate.

The Seventh Seal (1957)

În secolul al XIV-lea, la zece ani după ce au avut loc cruciadele biblice, cavalerul Antonius Block pornește într-o aventură spre țara lui natală, Suedia. Este obosit și nu reușește să dea un sens vieții sale. Vrea să moară, însă nu înainte de a se asigura că Dumnezeu există.

Bicycle Thieves (1948)

Filmul prezintă viața dramatică a unui om mic într-o lume mare. Eroul poveștii încearcă să-și recupereze bicicleta furată, dar nu poate face asta decât cu ajutorul fiului său. E uimitor să vezi cum un incident atât de neînsemnat, prezentat prin tehnici artistice unice, simboluri și metafore, poate provoca trăiri emoționale atât de puternice.

Autor articol: Bianca Radulescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!