Cele mai folositoare 10 plante

Articol publicat in sectiunea Sănătate pe data 31 iulie 2014

Curcuma: uşurează artrita

Este conţinută în orice amestec de curry şi vă poate ajuta să scăpaţi de durerile provocate de artrită. Conţine curcumină, un antiinflamator puternic care reduce enzimele care cauzează durerea şi umflaturile.

 

Scorţişoara: micşorează nivelul zahărului din sânge

Un studiu german a demonstrat recent că diabeticii de tipul 2, care iau zilnic extract de scorţişoară, au un nivel al zahărului din sânge cu 10% mai mic. De asemenea, poate micşora şi nivelul colesterolului.

 

Rozmarinul: ajută la evitarea carcinogenelor din carne

Carnea prăjită, fiartă sau la grătar, gătită la temperaturi mari, dezvoltă amine heterociclice, care pot dezvolta carcinoame implicate în mai multe tipuri de cancer. Acest lucru poate fi evitat prin folosirea regulată a extractului de rozmarin, care este amestecat cu carnea înainte ca aceasta să fie preparată.

 

Ghimbirul: evitaţi greaţa

Ghimbirul poate preveni problemele stomacale provocate de sarcină, răul de maşină şi chimioterapie.

 

Santo Basilio: reduce stresul

Această varietate de plante se găseste mai ales în sosul Pesto, şi are ca efect reducerea stressului prin creşterea nivelului de adrenalină şi noradrenalina şi reducerea celui de serotonină.

 

Sunătoarea: reduce anxietatea

Cercetările au confirmat că această plantă poate modera depresia şi anxietatea la fel de eficient ca medicamentele folosite de obicei în aceste scopuri, fără alte efecte secundare.

 

Usturoiul: micşorează riscul de a face cancer

Marii consumatori de usturoi au şanse mult mai mici de a dezvolta cancer ovarian, colonic sau alte tipuri.

 

Andrographis paniculata: scurtează răcelile

Folosirea acestei plante în timpul unei răceli sau gripe ajută la eliberarea traiectului respirator superior şi la desfundarea sinusurilor.

 

Cătina-albă: remediu împotriva uscăciunii vaginale

Este o plantă foarte eficientă pentru hidratarea mucoaselor şi alinarea uscăciunii vaginale. Conţine acid palmitic, un acid gras conţinut în pielea umană şi care ajută la vindecarea şi hidratarea acesteia.


Kudzu (Pueraria lobata): pentru alcoolici

Această planta este recomandată celor care au probleme cu alcoolul, deoarece ajută alcoolul să ajungă în acea parte a creierului care „spune” că ai băut suficient.

Autor articol: Diana Roman

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!