Cele mai importante 10 experiențe muzicale în UK

Articol publicat in sectiunea Timp liber pe data 1 ianuarie 2015

uk_british muzicians

Nu este nici un secret că atunci când vine vorba de muzcică, Marea Britanie este în top! De aici provin unele din cele mai mari legende ale muzicii contemporane și se găzduiesc unele din cele mai mari evenimente muzicale. Indiferent de gusturi sau de unde locuiești, vei fi mereu aproape de un eveniment muzical memorabil. Iată câteva din cele mai importante:

 

1. Liverpool: the Beatles way

Dacă eşti un fan al celor 4 mari muzicieni, poţi merge la Liverpool, locul de unde a originat formaţia. Poţi vizita casele din copilărie ale lui Lennon şi McCartney. Apoi, progresiv, poţi merge la expoziţia Beatles Story din Casbah Coffee Club pentru a savura toată povestea trupei, de la  Beatlemania şi până la despărţire. Mai târziu, poţi avea parte de o seară dansantă pe muzică live britanică la Cavern Club, unde trupa a fost descoperită de cel ce avea să fie impresarul lor, înainte să înnopteze la Hard Day’s Night Hotel, aflat chiar vis-a-vis.

 

2. Knebworth House

Acest frumos conac gotic din Hertfordshire mai este cunoscut şi ca impunătoarea casă a muzicii rock. Aici Led Zeppelin a avut ultima reprezentaţie din UK în formula originală, Queen a cântat ultima oară cu Freddie Mercury, iar Oasis a susţinut cel mai rapid vândut concert din istoria Marii Britanii. Knebworth este cea mai bună rampă de lansare pentru cei dornici de afirmare, fiind locul unde se ţine Sonisphere Festival.

 

3. Proms in the Park

BBC Proms este cel mai mare festival mondial de muzică clasică, dar şi un aşezământ de vară pentru iubitorii de muzică din Marea Britanie. Momentul cheie al festivalului este Last Night in the Proms, fiind la dispoziţia tuturor prin intermediul evenimentelor Proms in the Park, ce se ţin pe tot teritoriul ţării. Poţi savura concertele live transmise în direct de la Royal Albert Hall împreună cu apropiaţii, la un picnic.

 

4. Celtic Connections

Dacă muzica folk te reprezintă mai mult decât orice altceva, mergi în Glasgow, la Celtic Connections, cel mai important festival de muzică celtică din Marea Britanie. Peste 2.000 de artişti din toate colţurile lumii se adună laolaltă pentru 18 zile de muzică tradiţională, jazz, folk, americană, indie ş.a. În plus, vei avea parte şi de seri dansante, ateliere, dezbateri şi evenimente gratuite în diferite locaţii, de-a lungul oraşului.

 

5. Belfast Music Tour

Pentru o experienţă rock and roll unică ai Belfast Music Tour. Vizitează Ulster Hall, unde Led Zeppelin a cântat Stairway To Heaven pentru prima oară; vizitează casa din copilărie a lui Van Morrison; vezi locaţia vechiului studio Wizard unde melodia Teenage Kicks a fost înregistrată pentru doar £200, iar în final descoperă restul vedetelor lumii muzicii la Belfast Music Exhibition.

 

6. Notting Hill Carnival

La sfârşitul lunii august, oameni din toate colţurile lumii se îndreaptă spre vestul Londrei la Notting Hill Carnival, şi e lesne de înţeles de ce. Acest festival este unul din cele mai mari festivaluri de stradă, unde o multitudine de formaţii mărşăluiesc pe ritmuri de Soca, Calypso, reggae ş.a.

 

7. English Heritage Picnic Concerts

Ce părere ai despre o seară de vară petrecută la una din cele 4 case impunătoare, în compania unora din cei mai talentaţi muzicieni ai lumii? English Heritage Picnic Concerts se desfăşoară în fiecare vară la Kenwood House în Londra şi în Audley End, din Essex. Toate gusturile vor fi satisfăcute, abordându-se genurile rock, pop, jazz şi clasic.

 

8. Somerset House Summer Series

Nu trebuie să defilezi neapărat prin locuri noroioase pentru a-ţi vedea artişti preferaţi. La Somerset House Summer Series îi poţi vedea pe Basement Jaxx, Pendulum şi Ellie Goulding, în spectaculoasa curte din secolul 18 din Somerset House, una din cele mai frumoase locaţii de muzică live.

 

9. British Music Experience

British Music Experience nu este un muzeu obişnuit. Ascuns în interiorul domului O2 din Londra, această experienţă interactivă te lasă să cânţi şi să dansezi de-a lungul ultimilor 60 de ani de muzică britanică. Cele peste 600 de obiecte de colecţie de la mari artişti vor încânta pe oricine: ochelarii specifici ai lui John Lennon, drapelul lui Geri Halliwell şi chitara Gibson a lui Marc Bolan.

 

10. The festival scene

Dacă doreşti o experienţă muzicală de neuitat, asigură-te că vei lua parte la măcar un festival britanic de muzică. Indiferent de gusturile tale muzicale, poţi găsi un festival pe măsură. Pentru a vedea cele mai mari nume din lumea muzicii, mergi la Glastonbury, V Festival, Isle of Wight Festival sau T in the Park. Fanilor genurilor rock sau indie li se potrivesc festivalurile de la Leeds sau Reading. Iar pentru cei cu gusturi ecletice se desfăşoară Bestival, The Secret Garden Party sau The Big Chill.

Autor articol: Cosmin Lungu


Comentarii

O parere la “Cele mai importante 10 experiențe muzicale în UK”

  1. Gheorghe Spune:

    Pacat ca British Music Experience este inchis de aproape un an…

Spune-ti si tu parerea!