Cele mai multe miliardare ale lumii trăiesc în China

Articol publicat in sectiunea Curiozităţi pe data 8 ianuarie 2016

Zhou QunfeiTopul țărilor în care trăiesc cele mai multe femei miliardare din lume este condus de China. Pe următoarele două locuri se află SUA şi Marea Britanie.

49 din cele mai bogate femei din lume trăiesc în China, arată raportul „Hurun Richest Self-Made Woman”, citat de The Independent.

Împreună, acestea au o avere ce totalizează aproximativ 95,4 milioane de dolari. Cea mai înstărită femeie de pe planetă este Zhou Qunfei (foto), care a fondat compania Lens Technology, ce colaborează cu Apple, Samsung şi Huawei. Averea chinezoaicei este estimată la 7,8 miliarde de dolari. Topul ţărilor cu cele mai multe femei miliardare este completat de Statele Unite ale Americii (15 femeie miliardare, cu o avere totală de 28,8 miliarde de dolari) şi Marea Britanie (3 femei miliardare, cu o avere totală de 4,9 miliarde de dolari).

Cea mai bogată femeie din America este Elizabeth Holmes, fondatoarea Theranos, companie ce efectuează diverse analize şi teste de sânge. Holmes a pus bazele acestei afaceri pe când avea doar 19 ani şi încă era studentă la Standford University. Acum, averea ei este estimată la 3,4 miliarde de dolari.

În acest clasament, Spania se află pe locul patru, cu două femei miliardare a căror avere cumulează 4,6 miliarde de dolari, iar Australia se poziţionează pe cinci, cu o singură femeie miliardară. Averea ei este estimată la 1,8 miliarde de dolari.

Autor articol: Bianca Radulescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!