Cele mai noi filme românești la Festivalul de Film de la Londra

Articol publicat in sectiunea Evenimente românești pe data 10 octombrie 2015

Londra_BFI's 59 London Film Festival

07 – 18 octombrie 2015

Trei noi producții românești au fost incluse în programul celei de-a 59-a ediții a Festivalului Internațional de Film BFI de la Londra, alături de alte 235 de filme din 57 de țări. Filmele românești selectate sunt „Aferim!” de Radu Jude, „Un etaj mai jos” de Radu Muntean și „Box” de Florin Șerban. Acestea vor fi proiectate în premieră britanică, în seriile tematice „Journey”, „Dare” și respectiv „Love”. 

ICR Londra este un partener constant al festivalului, sprijinind participarea regizorilor români și promovarea creațiilor acestora.

„Aferim!” este câștigătorul premiului de regie – Silver Bear – la ediția din acest an a festivalului de film de la Berlin și reprezintă unul dintre cele mai de amploare proiecte cinematografice româneşti din ultima perioadă. Este un film istoric, a cărui acţiune are loc în Ţara Românească în 1835 și care îl prezintă pe zapciul Costandin, însoţit de fiul său, porniți în căutarea un rob fugar.

„Un etaj mai jos” îl are ca personaj principal pe Pătrașcu, care, după ce a avut ghinionul să fie unicul martor la o altercaţie domestică sfârșită cu o crimă, trebuie să se confrunte doi „vecini” foarte apropiaţi: unul este ucigaşul, celălalt – propria sa conştiinţă. În rolurile principale sunt distribuiți actorii Teodor Corban, Iulian Postelnicu şi Oxana Moravec.

Producția „Box” îi prezintă, în rolurile principale, pe Rafael Florea – boxer și Hilda Peter – actriță, doi îndrăgostiți care provin din lumi complet diferite și ale căror destine nu ar fi trebuit să se întâlnească niciodată.
Festivalul de film de la Londra este cel mai mare și mai important eveniment cinematografic britanic, organizat de prestigiosul British Film Institute (BFI). Anul acesta, festivalul se va desfășura în perioada 7-18 octombrie. 

Program

„Aferim!”

Proiecții:

  • Curzon Mayfair Cinema, Screen 1, vineri 09 octombrie, 6:20 pm (Bilete)
  • Hackney Picturehouse, Screen 1, sâmbătă 10 octombrie, 1 pm (Bilete)

 

„Un etaj mai jos”

Proiecții:

  • Cine Lumiere, luni 12 octombrie, 9 pm (Bilete)
  • BFI Southbank, NFT2, miercuri 14 octombrie, 12:45 (Bilete)

„Box”

Proiecții:

  • Cine Lumiere, vineri 16 octombrie, 9 pm (Bilete)
  • Vue Cinema Islington, Screen 1, sâmbătă 17 octombrie, 1 pm (Bilete)

Autor articol: ICR Londra


Comentarii

Spune-ti si tu parerea!