Cele mai tari magazine cu haine vintage din Londra

Articol publicat in sectiunea Timp liber, UK la bani mărunţi pe data 29 aprilie 2015

Londra_magazine vintage

Sunt şanse foarte bune să-ţi găseşti ceva minunat la un asemenea magazin. Şi, cum hainele vintage” par să coste mai mult acum decât orice se vinde pe high street, ar fi bine să trecem în revistă locurile unde chilipirurile există cu adevărat. Între cârpele scoase la vânzare de magazinele caritabile şi butique-urile exclusiviste cu haine vintage, există aşa-numitele thrift store-uri, unde poţi găsi haine frumoase la mâna a doua, prezentate elegant, însă la preţuri pământeşti. Haideţi să vedem ce comori ascund magazinele selectate în acest material.

 

East End Thrift Store

Ideea primordială la EETS este de a scoate la vânzare haine vintage pe care să ţi le poţi şi permite, lucru tot mai rarisim în Londra zilelor noastre. Proprietarii au lucrat la Topman şi au un simţ ascuţit când vine vorba de moda zilei. Vei găsi tricouri denim la £15 şi jachete la £25, precum şi fuste de piele sau rochii de petrecere la numai £10. Ca să ţină preţurile la acest nivel proprietarii nu au investit în decor, adică… el nici nu există. Şi în timp ce conversia de depozit din Stepney nu e cam deloc frumoasă, cel puţin este funcţională. Primul etaj vinde acum marfă ceva mai scumpă, precum şi unele piese semnate de vreun designer. Te poţi înscrie şi pe lista lor de circulare, ca să primeşti o notificare ori de câte ori au un sale sau vreun supersale.

Adresă: Unit 1A Watermans Building (Assembly Passage), London E1 4UT.

 

Beyond Retro

Este greu să mergi prin această instituţie din estul Londrei şi să nu te ia cu ameţeala când priveşti cuierele mascate de curcubee. Are deja zece ani de experienţă şi se vede cu ochiul liber de ce merge această franciză – şi-a stabilit ca şi clientelă ţintă adolescenţii puşi pe şotii, cei de douăzeci şi ceva de ani care trebuie să fie neapărat la modă şi pe cei mai maturi, dar care ţin să se păstreze în tendinţe. Această sucursală a francizei oferă cea mai largă selecţie de haine retro din Londra, atât pentru bărbaţi, cât şi pentru fete, toate sub acelaşi acoperiş. Un sfat înţelept! Nu te lăsa în voia posibilităţilor nelimitate de a combina culorile, modelele şi ţesăturile, aflate aici în număr mare, deci nu lua lucruri la întâmplare; a găsi ceva care să se potrivească ia ceva timp şi concentrare.

Adresă: 110-112 Cheshire Street, London E2 6EJ.

 

Absolute Vintage

Chiar dacă Absolute Vintage se află la ceva distanţă de mulţimile de tineri din Brick Lane, asta nu înseamnă că nu este un magazin aglomerat. Plus că hainele sunt aşezate atât de dezordonat, încât găsirea obiectului dorit poate fi o aventură obositoare. Dar aici preţul hainelor porneşte de la £5 în sus, astfel că dacă pui la înaintare £100 îţi poţi asigura o întreagă costumaţie. Ocupă-te, totuşi, şi de ceva control al calităţii! Tălpile crăpate sau culorile şterse trebuie date la o parte, cu grijă. Şi de ce costă aici ghetele £50-£60? Şi chiar există un dulap întreg cu genţi Chanel, din acelea greu de găsit? În concluzie, cantitatea hainelor ce pot fi achiziţionate te face să închizi un pic ochii când vine vorba de calitatea lor. 

Adresă: 15 Hanbury Street, London E1 6QR.

 

Leftovers

E un magazin mic şi este aprovizionat de proprietara galeză, Margot Waggoner. Poţi găsi aici rochii foarte drăguţe de tip sailorette şi jupoane din bumbac puse la înălbit. Pentru o minte mai aventuroasă, s-ar găsi aici un guler de dantelă drăguţ care ar putea fi cusut la o rochie mai simplă şi să-ţi semnezi propria creaţie. Sunt expuse şi o mulţime de obiecte de colecţionat, lucruri care par a fi fost extrase dintr-o cămară pariziană a anilor 1950; se găsesc tot felul de lucruşoare care ar putea fi date cadou acelor persoane care nu se îndură să arunce niciodată ceva la gunoi.

Adresă: Unit 71, Brixton Village (Forth Avenue), London SW9 8PR.

 

Blitz

Blitz s-a deschis în 2011, însă a pus imediat la respect toate celelalte thrift shop-uri. Este un magazin universal cu produse vintage, ocupând toate etajele unei vechi fabrici de mobilă. Clădirea în sine este extraordinară şi a fost renovată exemplar de echipa Blitz. Oferta este foarte largă – ai mobilier, un etaj numai cu accesorii, o colecţie de cărţi şi cuiere peste cuiere pe care sunt etalate curat şi elegant produsele de vestimentaţie vintage. Cei care se ocupă cu aprovizionarea se inspiră de la mulţimile de oameni ce patrulează prin Brick Lane, astfel că aduc cam tot ce şi-ar dori clientela extrem de pretenţioasă. Selecţia lor de haine este toată bună, fără jumătăţi de măsură, iar prezentarea este excelentă – toate hainele sunt curăţate, trecute prin abur şi împachetate înainte de a fi expuse în magazin.

Adresă: 55-59 Hanbury Street, London E1 5JP.

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!