Centru Vodafone de servicii IT la Bucureşti

Articol publicat in sectiunea Economie pe data 10 iulie 2014

Vodafone a inaugurat un centru de servicii şi suport IT la Bucureşti, unde va angaja în următorii trei ani 2.000 de persoane, şi care va deservi şase operatori ai grupului, din Marea Britanie, Spania, Italia, Germania şi Irlanda.

 „Lansarea unui centru de shared services în România este

un pas important pe care îl facem, după ce, în 2013, am deschis un alt centru, unde lucrează 600 de angajaţi. Suntem mulţumiţi de serviciile pe care le oferim prin acest centru operaţional deschis anul trecut şi de aceea am decis să facem o nouă investiţie. Vom continua să investim în România, aşa cum am făcut-o şi până acum. Noul centru este operaţional de puţin timp, iar în el lucrează deja 100 de persoane, dar în doi-trei ani vrem să ajungem la multe sute de angajaţi specializaţi în înaltă tehnologie”, a declarat, la o conferinţă, CEO-ul Vodafone România, Ravinder Takkar, citat de Mediafax.

Prezent la eveniment, premierul Victor Ponta a spus că până la sfârşitul anului, în centru vor lucra 750 de persoane, urmând ca în următorii doi-trei ani, numărul acestora să crească la 2.000. Pentru dotarea şi tehnologizarea centrului, precum şi pregătirea noilor angajaţi din România, investiţia este estimată la 5 milioane de lire sterline (6,25 milioane de euro).

Acesta este cel de-al doilea centru internaţional de operaţiuni deschis de grupul Vodafone în România. Vodafone a deschis anul trecut în România centrul de operaţiuni de reţea Danubios NOC, care monitorizează şi gestionează incidentele de reţea pentru nouă operatori ai Vodafone din Olanda, Germania, Cehia, Ungaria, România, Grecia, Albania, Malta şi Italia, care au, cumulat, 90 de milioane de clienţi.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!