Cerşetori agresivi în Bradford. Urmează deportarea!

Articol publicat in sectiunea Diaspora, UK, despre români pe data 12 ianuarie 2016

uk-cersetori-romani-la-londra

În urma unor raportări de cerşetorie agresivă, forţele de ordine din Bradford au investigat situaţia din oraş şi au arestat două femei originare din România în ultimele zile din anul trecut.

Un purtător de cuvânt al West Yorkshire Police a spus, citat de telegraphandargus.co.uk: „Este rezultatul mai multor plângeri făcute în ultima vreme, fiind raportate cazuri de cerşetorie agresivă care aduc neplăceri cetăţenilor din zonă.”

Cum cele două cerşetoare românce nu au putut demonstra că au un venit legal în Marea Britanie şi datorită comportamentului lor necivilizat au primit notificări de deportare din UK, conform cărora trebuie să părăsească ţara în cel mult 30 de zile, deşi au posibilitatea de a face apel la decizie în 10 zile de la data anunţării.

 

Cerşetori de week-end: £800 în doar două zile

Jurnaliştii de la Daily Mail au identificat în ultimele zile din decembrie un cuplu de romi din Iaşi care au plecat de Crăciun la Londra. Ei au considerat Crăciunul un moment prielnic pentru a merge la cerşit în Anglia, unde au ajuns cu un low cost pentru care au plătit câte 38 de lire sterline.

Ancuţa (25 de ani) şi Petru Neagu (29 de ani), pe care jurnaliştii britanici i-au găsit în faţa unui oficiu poştal din Londra, aveau la ei £800 şi se pregăteau să-i trimită acasă, în România, prin Money Gram.

—————————————

„Când i-am oferit £10 Ancuţei pentru a-i trimite familiei sale, aceasta i-a primit şi a spus nemulţumită: <<Nu-mi ajung nici măcar pentru a plăti taxa de la MoneyGram. Nu ai mai mulţi? Copiii mei sunt înfometaţi, iar eu locuiesc cu mama mea, care este oarbă. Nu avem de muncă la Iaşi. Nu avem nimic>>.”

Relatează jurnaliştii Daily Mail din discuţia purtată cu cei doi romi

—————————————

„Este foarte greu pentru noi. Suntem nevoiţi să stăm afară toată ziua, iar poliţia vine după noi şi ne goneşte. Facem doar câteva lire sterline toată ziua”, mai spune Ancuţa.

Jurnaliştii l-au urmărit pe Petru care făcea pe invalidul, fluturându-şi insistent cârja, dar, când şi-a terminat sesiunea de cerşit, s-a ridicat sprinten, în două picioare, precum un tânăr de 29 de ani.

Cei doi au explicat că îşi ţin bagajele în nişte cabine telefonice de la marginea Hyde Park, pe care jurnaliştii le-au remarcat şi, pentru că erau pline ochi cu căruţuri, geamantane şi tot felul, au putut trage concluzia că sunt folosite şi de alţi cerşetori din zonă. Cât despre patul de noapte, jurnaliştii sugerează că o posibilitate clară este trotuarul de lângă o şcoală primară din apropiere. Pentru a îndepărta ameninţarea, reprezentaţii şcolii au instalat un sistem de stropitori care udă trotuarul în primele ore din zi, montând totodată şi un semn în limba română tradus aproximativ din engleză folosindu-se de traducerea Google, care avertizează că stropitoarea este în funcţiune.

Ancuţa a mai relatat celor de la Daily Mail că avea să se întoarcă în România în următoarele zile, lăsând să se înţeleagă totodată că va veni din nou la cerşit în UK cu următoarea ocazie.

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

2 pareri la “Cerşetori agresivi în Bradford. Urmează deportarea!”

  1. Alex din Tulcea Spune:

    automat toti care fac asa ceva merita deportati 1=interdictie 20 ani sa numai intre in uk,din cauza la astia suntem pusi in aceeasi oala cu totii.sa se duca naibii la munca

  2. Lana Spune:

    Am o idee nemaipomenita pt Ancuta si Petru. Ce-ar fi sa mergeti voi la munca, ca vi-s tineri si sanatosi? Nu-i asta o idee de milioane?

Spune-ti si tu parerea!