Certificatul energetic, amanat

Articol publicat in sectiunea Social pe data 15 februarie 2010

Guvernul a amanat discutia legata de reintroducerea certificatului energetic la vanzarea sau achizitia de locuinte, considerand ca procedurile de aplicare a noului sistem nu sunt suficient de clare, iar numarul de auditori energetici este inca insuficient, conform unor surse oficiale citate de Mediafax. Potrivit acestora, este posibil ca Guvernul sa solicite Comisiei Europene o derogare de la aplicarea directivei in domeniu a UE si o amanare cu pana la trei luni a termenului de la care sa fie introdus certificatul energetic, in cazul in care dificultatile administrative nu vor fi depasite in timp util.

Inaintea unei eventuale asemenea solicitari, la nivelul Guvernului vor mai fi insa initiate discutii privind reintroducerea certificatului. „La acest moment, din cauza procedurilor greoaie si a numarului insuficient de auditori, certificatul energetic poate fi eliberat si intr-o perioada care ajunge la sase luni, ceea ce afecteaza tranzactiile pe piata imobiliara”, au mai aratat sursele citate.

Amanarea reintroducerii certificatului energetic a fost confirmata ulterior de catre ministrul mediului si purtatorul de cuvant al Guvernului.


Etichete: , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!