Cezar Preda, dat în judecată de Gabriela Firea

Articol publicat in sectiunea Politică internă pe data 3 iunie 2016

Cezar Preda_Gabriela FireaPurtătorul de cuvânt al PNL București, Cezar Preda, a declarat că a fost dat în judecată de Gabriela Firea, care i-a cerut despăgubiri de 300.000 de euro. El ar fi vinovat, spune Firea, că a preluat anchete jurnalistice „mincinoase”, referitoare la suspiciunile că soțul ei, Florentin Pandele, a plagiat teza de doctorat.

„Vreau să vă anunț că doamna Gabriela Vrânceanu Firea dă jurnaliștii în judecată prin intermediul meu – a ripostat public Cezar Preda. O fostă colegă de-a dumneavoastră ajunsă prin vot popular senator al României consideră că orice investigație jurnalistică îi aduce prejudicii de imagine extraordinară. Dacă ați ales calea de a mă da pe mine în judecată pentru că nu vreți să vă dați colegii în judecată, eu accept provocarea și ne judecăm.”

Liberalul a explicat și motivele invocate de candidatul PSD la Primăria Capitalei. „Doamna Firea consideră că afirmațiile din presă precum plagiatul de doctorat al domnului Pandelică, Pandele, sunt o ofensă adusă domniei sale, precum și afacerile imobiliare și ale afaceri ale cuplului, pentru că sunt un cuplu, fiind căsătoriți și împart jumătate-jumătate responsabilitățile sunt tot o calomnie la adresa doamnei senator și candidat la Primăria Capitalei”, a mai spus Cezar Preda.

Purtătorul de cuvânt al PNL București susține că această acuzație a Gabrielei Firea arată cât de lipsită de demnitate este candidata PSD la Primăria București. „Aceasta este de fapt o atitudine care le spune bucureștenilor, jurnaliștilor, tuturor oamenilor cine este Gabriela Vrânceanu Firea Pandele. Va da în judecată și în stânga și în dreapta cerând cu nemiluita bani. Apropo, doamna Firea, așa credeți că se câștigă de ușor banii? Vorbiți cu soțul dumneavoastră și spuneți-i că nu se câștigă banii atât de ușor. Banii se câștigă greu. (…) Doamna Firea nu va avea limite să dea în judecată orice bucureștean, orice om care este împotriva atitudinii domniei sale, a modului în care vorbește, în care se comportă. Ce să ne așteptăm de la un om care crede că rezolvă problemele dând în judecată jurnaliști. Eu personal am să mă duc în instanță și nu o să citez ca martor niciun jurnalist, pentru că eu vă respect. Am să mă apăr singur cu documentele pe care le am la îndemână. Doamna Firea, ați arătat încă o dată cât de goală sunteți”, a spus Cezar Preda.

Candidatul PSD pentru Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a calificat acuzațiile din presă privind plagiatul celui de-al doilea doctorat al soțului ei, Florentin Pandele, drept „o nouă dezinformare marca PNL”, susținând că „este ca și cum i-ai contesta unui jurnalist o lucrare despre media”.

După cum anunță agenția PressOne, peste o treime din teza de doctorat în Științe Militare semnată de primarul orașului Voluntari, Florentin-Costel Pandele, și susținută la Universitatea Națională de Apărare (UNAp) în 2008 este copiată grosolan din alte surse. În lucrarea cu titlul „România și noile provocări generate de integrarea europeană” există zeci de pagini copiate din alte lucrări sau preluate pur și simplu, fără ghilimele, din Strategia Națională de Securitate dată publicității în aprilie 2006, potrivit sursei citate.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!